BARCELONA: Til helgen er det rallycrossåpning på Circuit de Barcelona. Det er første løp både i EM og VM for supercars. Det svenske teamet JC Raceteknik stiller med to EM-førere, de samme som forrige sesong; Thomas Bryntesson (22) og Ola Frøshaug (53).

LES OGSÅ: Petter Solberg (43): – Jeg blir ikke yngre, jeg må få opp farten litt

Har testet i Frankrike

I fjor ble NMK Trøgstad-fører Thomas Bryntesson nummer to i EM, mens han vant den nordiske mesterskapsserien RallyX Nordic. 21 år eldre Ola Frøshaug endte på tiendeplass i EM og femteplass i RallyX Nordic. Siste gang de to konkurrerte i rallycross var på Strängnäs i Sverige 23. september. I det lange oppholdet fram til nå, har teamet jobbet med å forbedre de to identiske Ford Fiesta-bilene, som har fått nytt design i år. Siste test før helgens åpningsrunde har teamet gjort på Loheac i Frankrike denne uka.

LES OGSÅ: Heier på hvert sitt fotballag – inviterer til felles Champions League-fest

– Vil stå øverst på pallen

–  Det skal bli gøy å kjøre løp igjen, og jeg håper å kjempe i toppen. Vi har ventet lenge på at sesongen skal dras i gang. Det blir spennende å se hvor vi står hen. Premieren blir i Barcelona – et sted jeg trives. Det blir fjerde året jeg konkurrerer der, men nå har de flyttet starten til andre siden av banen. Det skal bli kult å se. Jeg vil absolutt stå øverst på pallen i helgen. Men det aller viktigste er å plukke så mange poeng som mulig i mesterskapet. For alle vil jo helst stå øverst når EM-sesongen er over, forteller Bryntesson i en pressemelding.

Bryntesson er fra Töcksfors, men som kjører for NMK Trøgstad og har både kjæreste og familie i Indre Østfold.

LES OGSÅ: Stolt bronsevinner: – Mitt største øyeblikk

– Er kjempegira

Teamkamerat Ola Frøshaug er også optimist før helgens løp.

(Saken fortsetter under bildet)

 

–  Jeg gleder meg sykt mye til å komme i gang igjen. 2018 kan bli et spennende år. Nå har vi ett års erfaring på baken i en supercar og vet hva som vi kan forvente oss. Noen førere forsvinner opp i VM-klassen, mens enda flere kommer inn i EM-klassen. Så det er vanskelig å si noe om konkurranse mer enn at den kommer til å være tøff. Vi har gjort en del forbedringer på bilene, jeg har utviklet meg som fører og målsetningen er å få et bedre resultat enn i fjor. Etter som det har blitt en lang vinter i Norge og Sverge, har vi ikke fått testet som planlagt på hjemmebane. Så i stedet har jeg gitt alt på denne todagerstesten i Frankrike. Jeg har trent på at startene skal sitte, så er det bare å kjøre på som fader. Jeg er kjempegira! sier 53-åringen fra Trøgstad. 

European Rallycross Championship 2018:
14-15 april: Barcelona, Spanien
12-13 maj: Mettet, Belgien
30 juni-1 juli: Höljes, Sverige
1-2 september: Loheac, Frankrike
15-16 september: Riga, Latvia