Fikk den perfekte bursdagsgaven – vant sin første NM-runde

VANT: Ørje-gutten Jørgen Syversen markerer at han har vunnet NM-runden i rallycross på Finnskogbanen.

VANT: Ørje-gutten Jørgen Syversen markerer at han har vunnet NM-runden i rallycross på Finnskogbanen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag fyller Jørgen Syversen 23 år. Søndag ga han seg selv en fin førbursdagsgave med NM-seier i rallycross. Hans første i karrieren.

DEL

Våler: I helgen var det tredje NM-runde i rallycross på Finnskogbanen i Hedmark. For Ørje-gutten Jørgen Syversen ble det en helg han sent vil glemme. Etter å ha blitt nummer tre og fem i de to første NM-rundene, kunne han for aller første gang klatre øverst på pallen i supernasjonal klasse 3 (til og med 2.400 ccm). Det etter en svært spennende A-finale.

LES OGSÅ: Oliver (16) skal kjøre pappas gamle WRC-bil: – Som å ta over etter kongen!

Avgjorde på sisterunden

Syversen hadde tredje startposisjon. Med en nærmest perfekt start, smøg han seg inn i andreposisjon inn i første sving. Bare forhåndsfavoritt Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo var foran. Seierskampen skulle vise seg å stå mellom disse to. Ingen ting var avgjort før siste runde hvor NMK Aremark-fører Jørgen Syversen akkurat smatt seg forbi Ågedal ut fra alternativen (jokerlapen). Dermed kunne Syversen krysse mållinja som vinner for aller første gang i en NM-runde i rallycross.

– En utrolig deilig følelse. Den opplevelsen vil jeg ha igjen, humrer gutten som tirsdag fyller 23 år.

(Saken fortsetter under bildet)

TRIVES HER: Jørgen Syversen tar gjerne flere førsteplasser i framtiden.

TRIVES HER: Jørgen Syversen tar gjerne flere førsteplasser i framtiden. Foto:

– Jeg kunne ikke ha gitt meg selv noen bedre bursdagsgave, legger han til.

Med seieren trygget også Syversen andreplassen i sammendraget.

– Før sesongen satte jeg meg mål om å bli blant de fem beste i NM sammenlagt. Nå har jeg endret på målet. Nå går jeg for pallen, slår han fast.

LES OGSÅ: Gokart-ungene flokket seg rundt Thomas Bryntesson

– Har brukt tusenvis av timer

Jørgen Syversen kjører en Ford Fiesta med 312 hestekrefter – en bil han og en kompis selv har bygd.

– Jeg jobber på hos Ford på Bergerkrysset Auto i Mysen og har fått god hjelp der med bilen. Det har tatt litt tid å få den til å fungere optimalt, men nå fungerer både bil og fører, smiler han, men innrømmer at det ligger mye arbeid bak.

(Saken fortsetter under bildet)

VANT: Ørje-gutten Jørgen Syversen tok sin aller første seier i en NM-runde i rallycross i sin Ford Fiesta. Det skjedde på Finnskogbanen i helgen.

VANT: Ørje-gutten Jørgen Syversen tok sin aller første seier i en NM-runde i rallycross i sin Ford Fiesta. Det skjedde på Finnskogbanen i helgen. Foto:

– Jeg har brukt mange tusen timer på bilen. Det kan nesten sees på som en fulltidsjobb. Hver dag etter at jeg kommer hjem i 17-tiden bruker jeg på bilen og bussen. Ting skal holdes i orden. Det tar mye tid, men det er gøy, slår han fast, og passer på å takke alle som stiller opp for ham som sponsorer, venner og familie. Neste NM-runde er ikke før 25. og 26. august på Konsmo på Sørlandet. Men før den tid har Jørgen Syversen tenkt å stille opp på et løp på Nysumbanen i Danmark 12. august.

– Da får jeg kombinert ferie med kjøring på en helt ny bane for meg. Det gleder jeg meg, sier han.

LES OGSÅ: Se alle bilcross-finalene fra Landskamp.no

Involvert i stygg krasj – ble disket

Like bra gikk det ikke med NMK Trøgstad-fører Hans-Jøran Østreng i helgen i supernasjonal klasse 4 (over 2400 ccm).

(Saken fortsetter under bildet)

DISKET: Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad var involvert i en kollisjon i finalen i supernasjonal klasse 4 og ble disket.

DISKET: Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad var involvert i en kollisjon i finalen i supernasjonal klasse 4 og ble disket. Foto:

NMK Trøgstad-fører Østreng var best i innledende omganger og var sulten på førsteplassen i sin BMW E30 M3 i finalen. Men inn i første sving ble det en massekræsj med fire biler involvert. Det ble vinket for rødflagg og omstart. Samtidig ble Hans-Jøran Østreng disket for hendelsen for uaktsom kjøring.

– Det var trangt i første sving. Jeg traff kanten og slo av bærekula på venstre forhjul. Da mistet jeg styringen på bilen og kunne ikke styre. Alt skjedde veldig fort, forteller Østreng til Indre Akershus Blad, og mener han selv var uforskyldt i hendelsen. Men med disk i finalen ble han dermed nummer seks i løpet.

Tørnby vant

Bedre gikk det med NMK Trøgstads Thomas Tørnby i samme klasse i helgen. Han kjørte seg opp fra B-finale til A-finalen. Etter hendelsen med Østreng, ble det omstart. Der var det kun Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo og Tørnby som hadde biler igjen å kjøre.

(Saken fortsetter under bildet)

ANDREPLASS: Thomas Tørnby fra NMK Trøgstad sikret seg en sterk andreplass i supernasjonal klasse 4.

ANDREPLASS: Thomas Tørnby fra NMK Trøgstad sikret seg en sterk andreplass i supernasjonal klasse 4. Foto:

Tørnby sikret seg dermed en fin andreplass i sin Toyota Corolla. I samme klasse ble NMK Aremark-fører Robin Rørvik nummer ni, mens NMK Trøgstad-fører Markus Johannessen nummer elleve.

For NMK Trøgstad-fører Robin Bakke Andresen det også en god helg. I sin Opel Corsa kjørte han inn til tredjeplass i klassen med de minste motorene, supernasjonal klasse 1 (til og med 1600 ccm).

Vi tar også med at NMK Trøgstads Lisa Sandmo ble nummer sju i supernasjonal klasse 2 (til og med 2000 ccm), mens NMK Aremark-førerne Simen og Sander Engsvik ble nummer sju og ti i supernasjonal klasse 3 (til og med 2400 ccm).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags