Gå til sidens hovedinnhold

Slik forbereder Oscar Solberg (20) seg til Rally Sweden

Artikkelen er over 4 år gammel

Rally handler mer om å kjøre fort på skogen, og ikke alt er like morsomt i forkant av ett av årets store høydepunkter.

TORSBY: Selv om Rally Sweden for fullt starter i dag, så har Oscar Solberg og pappa Henning vært i sving hele uka. For det tar på med forberedelser i forkant av et VM-løp. Ikke bare skal bilen fungere og bagen være pakket og klar. Tirsdag og onsdag har gått med til gjennomkjøring av etappene, og det er ikke gjort på et blunk.

– Vi sitter i bilen fra sju om morgenen til fem-seks på kvelden. Også ser vi igjennom alt av videoopptak igjen fra gjennomkjøringen og går over notene, kanskje til 11 om kvelden, sier Oscar Solberg til Smaalenenes Avis

I år har han byttet ut Subaruen med en Ford Fiesta R2, for anledningen med en én-liters turbomotor. En ny og uvant bil, men for Spydeberg-gutten handler det om å komme i mål.

LES OGSÅ: Henning Solberg seiret med sin gamle kartleser

Som å pugge til skolen

Og da er det viktig med gode forberedelser.

– Det blir som å pugge til en prøve eller lekse på skolen. Det er ikke nødvendigvis det morsomste. Men rally er vel sånn sett det morsomste faget, og tiden går fort når vi holder på, sier Oscar, som har med seg svenske Patrik Barth i kartleserstolen i år.

Klassen for tohjulsdrevne biler er noe begrenset i årets utgave av Rally Sverige. Rene plasseringer er vanskelig å spå i forkant, men for Oscar er det en seier å komme i mål.

Les også

Oscar Solberg fikk samme heder som pappa og onkel

 

Det mener i alle fall pappa Henning, som også stiller til start – denne gang i en Skoda Fabia R5 i WRC 2-klassen.

– Oscar skal i mål dette løpet. Det blir et raskt løp og han har vist at han har god fart i kroppen, men nå er det viktig å få gjennomført løpet for erfaringen sin del, er pappa Hennings beste råd til sønnen før det braker løs.

Drømmer selv om R5

Likevel legger ikke Oscar selv skjul på at drømmen er å kjøre en fullblods firehjulstrekker i et tellende mesterskap under Rally Sverige.

Og da snakker vi ikke nødvendigvis Subaruen vi er vant til å se ham i, men i en tilsvarende bil som Henning kjører i helga.

– Jo da, jeg føler at R5 er målet for neste år. Det hadde vært så gromt, innrømmer Oscar, som bedyrer at han ikke har kjørt en eneste meter i en slik bil enda.

Les også

Oscar Solberg (19) kan vinne 300.000 kroner

 

Men håpet er at det kan skje allerede i år.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har lyst til å kjøre en R5-bil hjemme i NM i år. Jeg ser hvor mye det betyr for publikum at det er slike biler til start, sier Solberg, som samtidig ikke har noe konkret R5-prosjekt på blokka riktig enda.

Under torsdagens shakedown så viste i alle fall pappa Henning at han kan ratte en ny og ukjent bil. Han ble like gjerne raskeste WRC 2-bil, 2,2 sekunder foran neste mann på lista.

LES OGSÅ: Oscar Solberg (19) kan bli årets bilsporttalent

– Bilen er helt grei, og jeg har farta i kroppen. Jeg lover å ladde noe j**** i helga, sier Henning på tradisjonelt energisk vis, som dessverre ikke fikk på plass en av de nyeste bilene.

– Det må jeg bare innfinne meg i. Jeg tar det som det kommer og ser an senere i år, sier Solberg.

Kommentarer til denne saken