Gå til sidens hovedinnhold

Sølv i bilsportens «Mesternes mester» for Petter Solberg

Artikkelen er over 3 år gammel

To store bilsportlegender, David Coulthard (46) og Petter Solberg (43), viste at «de gamle er eldst» da Race of Champions skulle avgjøres.

I mellomtiden hadde Petter Solberg fått lagkamerat Johan Kristoffersson som hindring i semifinalen. Og for dem som fulgte med på fredagens nasjonscup i Race of Champions i Saudi-Arabia, så var det Kristoffersson som der slo sin egen teamkompis og teameier fra Rallycross-VM.

I semifinalen i den individuelle konkurransen, og sånn sett hovedkonkurransen, var det duket for revansje mellom Volkswagen-profilene. Og denne gangen skulle ikke 43-åringen la seiersmuligheten gå fra seg, hvor han til slutt tok Kristoffersson med et snaut sekund.

Dermed var finaleplassen sikret, og på andre siden av barrieren stod den skotske F1-legenden David Coulthard. Skotten har riktignok aldri tatt VM-gull i Formel 1, men var fast innslag i 15 sesonger for henholdsvis Williams, McLaren og Red Bull.

– Det er finale nå, eller? Dette var semi altså? Det visst jeg ikke. Jeg og Coulthard?, kunne vi høre Solberg si da han skjønte at finaleplassen var et faktum.

LES MER: Petter Solberg nådde semifinalen i spektakulært stjernerace  

Men her kom nordmannen dessverre til kort mot skotten. Finalen ble kjørt som «best av tre», hvor David Coulthard tok Solberg med seks tideler i hver sin NASCAR-doning. Solberg måtte vinne neste runde for å ha sjans på å ta hjem seieren i år.

I den andre runden i Vuhl-bilene var det maktdemonstrasjon fra Coulthard som tok Solberg med 1,6 sekunder. Dermed måtte nordmannen nøye seg med en sterk sølvmedalje i årets Race of Champions.

Og det skulle ikke stå på lovordene fra Solberg i retning Coulthard i TV-intervjuet like etterpå.

– Det var utrolig kult å kjøre mot deg. Denne muligheten har jeg ventet på, og greit – du slo meg, du er god i dette og jeg er stolt av å kunne kjøre mot deg. Du kjørt veldig bra, en velfortjent seier, sa Solberg etter å ha gitt Coulthard en hand-shake og klem som takk for god duell.

Dette var forøvrig Petters første finale i Race of Champions.

Kommentarer til denne saken