Søndag ble det nok en seier for Johan Kristoffersson under den franske VM-runden i rallycross. Hans syvende for året, og med fire løp igjen så har svensken allerede tangert fjorårets rekord på syv seire i løpet av én sesong.

Petter Solberg kjørte inn til tredjeplass, mens landsmannen Andreas Bakkerud tok andreplassen etter at han tapte ledelsen til Kristoffersson på den aller siste runden.

Tar av seg hatten

Ofte takker han Spydeberg-mannen for at han er blitt en så stabil og gjennomarbeidet dyktig rallycrossfører de siste sesongene.

For Solberg selv – som åpenbart er Johan Kristofferssons viktigste «wingman» i kulissene, er svært glad for at han har en sjåfør som nettopp Johan på laget. Svensken har en rekke ganger gitt Solberg æren for at det går så smertefritt som det gjør, med alt av oppsett og generell læring som han henter fra Petter.

LES MER: Petter på pallen da teamkompisen knep seieren i siste sving

For det at Johan dominerer fullstendig, nærmest til det kjedsommelige, kan i det minste Solberg føle han tar del i sjøl.

– Det er bare å ta av seg hatten. Jeg er så glad for at dette er mitt team. Det hadde føltes helt forjævlig om Johan kjørte for et annet team, sier Solberg.

Imponert over Bakkerud

Og samtidig tar han av seg hatten for Bakkerud sin innsats, som sammen med Mattias Ekström virkelig har gitt Volkswagen kamp til døra etter hjemmefavoritten Peugeot og deres førere skuffet stort til forventningene som var før løpet.

– Jeg ønsker Andreas alt godt og jeg må si at han har kjørt veldig bra både i helga og i hele år.

– Er det helt klink umulig for dere å ta Johan ute på banen?

– Neida, det er ikke umulig. Ikke noe problem, hevder Solberg, og utdyper:

– Jeg kunne jo for eksempel i finalen gått på inneren av ham og ellers satset flere ganger. Men jeg vil ikke ha no tull og jeg tenker på mesterskapet. Sølv er like viktig for meg som gull er for Johan i år, og det er veldig tett mellom alle oss bak Johan nå, sier Solberg.

Timmy Hansen har fjerdeplassen i mesterskapet, kun to poeng bak Solberg, og ett poeng bak der igjen følger Mattias Ekström, mens Sebastien Loeb har seks poeng opp til Ekström og 14 poeng opp til Bakkerud på sølvplass.

Bryntesson avanserer

NMK Trøgstad-fører Thomas Bryntesson hadde en litt blandet helg i EM-klassen i supercar i Frankrike. 22-åringen slet i de fire innledende omgangene, men tok seg likevel videre til en semifinale som åttende mann. I semifinalen sikret han seg tredje- og siste plass i finalen. Der avanserte han to plasser, og ble nummer fire bak den suverene vinneren, og hjemmefører, Cyril Raymond.

I EM-sammendraget avanserte Bryntesson likevel opp til en fjerdeplass og har nå los på tredjeplassen

(Saken fortsetter under bildet)

 

Klubbkamerat Ola Frøshaug (53) han ingen god helg og ble bare nummer 22. Dermed ingen semifinale eller finale denne gangen på båstingen. I EM-sammendraget er Frøshaug på 13. plass.