Det er en utladet askiming Thomas Anker Iversen som tar telefonen søndag ettermiddag. Forsøket noen timer før, på å sette uoffisiell verdensrekord på bakhujlet –- på is, hadde gått bra på alle måter. Det skjedde under Setskog Motorfestival på setten, med mer enn tusen publikummere til stede. Sykkelen han brukte  var en Kawazaki Z10 med 220 blodtrimma hester i motoren. Anker Iversen kjørte i 220 kilometer i timen, i 200 meter. Det er uoffisiell verdensrekord med god margin. Den ofisielle er 206 kilometer i timen, i 100 meter.

Kun sett på Youtube

– Helt ærlig var jeg litt betenkt . Det gikk en del tanker gjennom hodet mitt i går og i dag foran forsøket. Lurte på hva jeg egentlig hadde gjort. Jeg hadde aldri kjørt på is, sier Thomas Anker Iversen.

– Hadde du aldri kjørt på is?

– Nei, jeg hadde sett på Youtube hvordan det skulle gjøres. Jeg fikk testet litt før selve forsøket, men isen var alt annet enn optimal. Sykkelen spolte og jeg slet med å få den opp på bakhjulet. Litt ubehagelig. For å få nok trykk på bakhjulet måtte jeg stå oppreist i 200 kilometer i timen, forteller Anker Iversen. Han understreker at som idrettsutøver, blant annet innen roadracing, går inn i en boble før han skal prestere.

– Jeg hadde sett det for meg og forberedt meg mentalt på forsøket mange ganger. Når jeg får på meg hjelm og visir kommer jeg inn i en tilstand, da er det bare å kjøre på, sier askimingen som har gjort flere stunt tidligere:

Fire dager etter det sprøe innfallet ble Thomas Anker Iversen norgesmester i drag-racing.

Folk snudde seg vekk

– Det er voldsomme pigger på hjulene dine?

– Ja, hehe, de er spesiallaget i Sverige. Det er egentlig skruer.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg er veldig utladet, mye har sluppet taket nå. Det var mange som så på, blant dem hadde jeg barn og familie, flere snudde seg vekk. Det skal jo helst ikke gå galt, sier Anker Iversen som for øvrig ser etter muligheter for å prøve igjen – på en offisiell verdensrekord.