RAKKESTAD: Det var store spekulasjoner i forkant av forrige helgs norgescuprunde i enduro på Rudskogen. Ville det bli et skikkelig «mudrace» eller ville det fortsatt være tele i bakken? Det skulle vise seg at det ble et gjørmebad for førerne, noe flere av de 15 deltakerne til Team Askim MC fikk erfare. En av dem var båstingen Kjetil Myhrvold, som stilte som en av favorittene i seniorklassen.

LES OGSÅ: Nytt motorsport-team ser dagens lys i Indre Østfold

Kjørte fast sykkelen

– Jeg startet meget bra og lå i toppen de to første rundene helt til sykkelen satte seg fast i en myr, som igjen resulterte i at jeg måtte bruke et par minutter på å få den løs. Jeg måtte da kjøre inn til banedepot og fikk fylt på litt bensin og fikk på meg tørre hansker. Da jeg kom ut fra depotet lå jeg på 8.-9. plass, forteller Myhrvold.

Etter drøye to timers kjøring hadde han kjørt seg kraftig opp og passerte målstreken som andremann. Han måtte se seg slått av teamkamerat Erik Falla. Med 30 års erfaring ble Team Askim MC-føreren vanskelig å slå. Falla taklet den nye løypa på Rudskogen og de vanskelige forholdene best og kjørte inn til en klar seier.

– Jeg tror jeg vant mye på rutine. Jeg gjorde lite feil og er i god fysisk form. Jeg bruker ikke energi på å tenke for mye underveis, men har fokus på å kjøre fort. Strategien var å kjøre mitt eget løp og ikke surre for mye. Fantastisk å vinne, spesielt etter at jeg måtte bryte første løp i norgescupen etter å ha ledet der og. Takk til teamet for support og sekundering underveis. Det var til stor hjelp, sier Falla, som fikk selskap av teamkameratene Kjetil Myhrvold og Torulf Vethe på pallen i seniorklassen.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Dette inspirerer

I dameklassen gikk det også bra med drevne Irene Askeland i Team Askim MC. Hun sørget for andreplass. I eliteklassen ble det åttendeplass på Kai Andor Fahlstrøm.

– At vi gjør det så bra er morsomt for alle som er involverte i teamet. Dette inspirerer både nye og erfarne førere, sier Remy Ekornseter i teamet, og forteller at neste løp ikke er før 26. mai. Da er det Norseman Extreme Enduro i Enebakk. Men før det vil teamet ha fellestreninger hver uke.

Fra helgens enduroløp tar vi også med at Jon Grevæg fra Mysen tok en meget sterk førsteplass i veteranklassen. Han er ikke en del av teamet.

Resultater norgescup nummer 2:

Eliteklassen: 1. Aleksander Nyberg, Lunner MC, 8. Kai Andor Fahlstrøm, Borg MC/Team Askim MC

Senior: 1. Erik Falla, Borg MCK/Team Askim MC, 2. Kjetil Myhrvold, Borg MCK/Team Askim MC, 3. Torulf Vethe, Borg MCK/Team Askim MC, 5. Terje Lothe, Borg MC/Team Askim MC, 7. Frank Tveitane, Borg MCK/Team Askim MC, 12. Ole-Johnny Skøien, Borg MCK/Team Askim MC, 17. Morten  Burkal, Borg MC (20 delt.)

Damer: 1. Kathrine Rye-Holmbo, NMK Aurskog-Høland, 2. Irene Askeland, Eidskog Motorsykkelklubb/Team Askim MC (6 delt.)

Junior rekrutt: 1. Simen Ørka Borg MCK, 5. Jonas Hytland Eriksen, Skiptvet Motoraktivitetsklubb/Borg MCK/Team Askim MC, 7. Ola Eriksen, Rakkestad Motorsportklubb/Borg MCK/Team Askim MC (9 delt.)

Bredde: 1. André Holmedal, NMK Aurskog-Høland, 8. Ole Ivar Dahltorp, NMK Trøgstad/Team Askim MC, 24. Thomas Thorstensen, Borg MCK/Team Askim MC, 26. André Freshe, Borg MCK/Team Askim MC, 28. Geir Ove Foss, Borg MCK/Team Askim MC, 29. Marius Martinsen, Rakkestad Motorsportsklubb/Team Askim MC (32 delt.)

Veteran: 1. Jon Grevæg, Rakkestad Motorsportsklubb (17 delt.)