Hadde mange premier til overs – derfor gjenoppstår Vammabakken opp

KLAR FOR LØP: Marcus Wiik er nærmest nabo til løypa i Vammabakken. Her viser han fram premien som deltakerne får på søndag.

KLAR FOR LØP: Marcus Wiik er nærmest nabo til løypa i Vammabakken. Her viser han fram premien som deltakerne får på søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For fem år siden forsøkte Askim IF friidrett å arrangere Vammabakken opp, uten den store suksessen. Søndag forsøker de seg igjen med de samme premiene!

DEL

ASKIM: I oktober 2013 arrangerte friidrettsgruppa i Askim Vammabakken opp i strålende høstvær, men dessverre var oppslutningen langt fra det man håpet på.

– Vi arrangerte også et eget treningsløp for våre medlemmer i etterkant, slik at vi fikk delt ut noen flere av de flotte glasspremiene hvor det var inngravert årstallet 2013. Likevel satt vi igjen med 100 glasspremier til en ganske stor verdi. Som premieansvarlig syntes jeg det var synd om vi måtte kaste disse, og dermed tok jeg kontakt med Dekor i Skiptvet som graverte om 3-tallet til et 8-tall, forteller Lasse Jensen som er stevneansvarlig.

LES OGSÅ: Joachim (19) var Askims bestemann i kaoskampen: – Jeg mener bestemt jeg ble felt i siste sekund

Ligget på vent

– Dette ble gjort for tre år siden, så nå har premiene ligget på vent til dette arrangementet i 2018. Føler at markedsføringen har vært noe bedre enn for fem år siden. Selv om det er veldig varmt for tiden, håper vi mange finner veien ned til Vammatoppen søndag formiddag. Det er start og mål på samme sted og bra med parkeringsmuligheter. Arrangementet tar heller ikke så lang tid, så man rekker fint å gjøre andre aktiviteter senere på dagen, mener Jensen.

Mens løypa i 2013 startet på andre siden av demningen på Vamma kraftstasjon, er den nå kun på Askim-siden og ikke inne på selve demningen. Løypa starter på Vammatoppen og følger veien ned mot kraftstasjonen i 1100 meter, så bærer det opp den noe mer kronglete og bratte veien i 900 meter. Distansen blir akkurat to kilometer. Dessuten er det et barneløp på 200 meter, så her kan hele familien delta.

LES OGSÅ: Garanterer verdens beste startfelt i Indre Østfold

På hjemmebane

En av dem som skal delta er Marcus Wiik fra arrangørklubben. Han bor rett i nærheten, men har ikke løpt denne bakken ofte. Han både gruer og gleder seg til søndagens løp:

– Når jeg står her i bunn av bakken, så gruer jeg meg litt til å løpe opp. Moro med konkurranse, men dette blir hardt. Jeg bor kun en kilometer unna, men jeg tror faktisk ikke jeg har løpt opp her mer enn den gangen det var løp her i 2013, forteller Marcus som også er med i arrangørstaben.

LES OGSÅ: Etter åtte år med konkurranser ble Askim-kvinnen Yvonne (41) norgesmester

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken