Eirik (35) slettet 26 år gammel rekord på maraton

IMPONERTE: Eirik Hagen slo til med tiden 2.37,19 i Frankfurt Maraton og slettet dermed den gamle klubbrekorden til Askim IF med nesten to minutter.

IMPONERTE: Eirik Hagen slo til med tiden 2.37,19 i Frankfurt Maraton og slettet dermed den gamle klubbrekorden til Askim IF med nesten to minutter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Eirik Hagen (35) har jaktet klubbrekorden til Askim IF på maraton i flere år. Endelig lyktes han – og det med ganske god margin i Frankfurt Marathon.

DEL

FRANKFURT: Søndag kunne Eirik Hagen strekke hendene i været i det han passerte målstreken i Frankfurt Marathon. For første gang i karrieren kom han under to timer og 40 minutter på maratondistansen 42,195 kilometer. Tiden 2.37,19 er også ny klubbrekord i Askim IF. Den gamle satte Johnny Kasbo helt tilbake i 1992 med tiden 2.39,15.

SE OGSÅ:

  Beskjeden rekordholder

  – Deilig å komme under to timer og 40 minutter og endelig slå klubbrekorden, sier Eirik Hagen, før han beskjedent legger til:

  – Men jeg tror nok Johnny var en mye bedre løper enn det jeg er. Maratontiden hans er kanskje ikke så god, relativt sett i, forhold til hans andre perser. Flaks for meg det. For eksempel er hans personlige rekord på halvmaraton mye bedre enn det jeg er god for. En helt annen liga. Han har vel 1.08 på halvmaraton. Det er jeg ikke i nærheten av å klare.

  (Saken fortsetter under bildet)

  Det er likevel litt av en prestasjon den 35 år gamle trebarnspappaen leverte i Tyskland. Under ganske krevende forhold med sju sekundmeter vind og sju-åtte plussgrader holdt han en snittfart på imponerende tre minutter og 44 sekunder per kilometer. Faktisk løp han ned snittiden på slutten.

  – Etter å ha møtt veggen på slutten for to år siden, og ikke helt hatt dagen i fjor, så prøvde jeg å holde igjen litt i starten denne gangen. Det fungerte veldig bra. Jeg hadde en fin gruppe jeg lå sammen med til 30 kilometer. Da jeg passerte 35–36 kilometer hadde jeg mer å gi på med. Det var en god opplevelse å avslutte på den måten, forteller Eirik Hagen, som pleier å ha én maraton i året. Fire år på rad har han løpt Berlin Marathon. I år ble tradisjonen brutt. Det ble Frankfurt Marathon i stedet.

  – Løypa i Frankfurt er rekordrask. Mange reiser dit for å sette personlig rekord. Jeg likte den veldig godt. Fin løype rundt i byen og god stemning hele veien. Selv om været ikke var helt optimalt, så gjorde ikke det så mye. Fra 10 til 27 kilometer hadde vi medvind. Så var det motvind fra 27 til 37. Etter det var det løping inne i byen hvor det ikke blåste like mye, forteller Askim IF-løperen, som til daglig jobber som fastlege ved Askim Legekontor.

  I snitt 70 km i uka

  Prestasjonen kommer ikke av seg selv. Eirik Hagen innrømmer at han har lagt ned bra med kilometer i forkant.

  – Jeg fikk ikke trent så mye på slutten av vinteren, men siden mai har jeg trent rundt 70 kilometer i uka. Seks måneder uten skader og sykdom har hjulpet skikkelig på formen. Jeg har aldri hatt et så godt treningsgrunnlag før. Så det hjelper å trene, ingen tvil om det, humrer askimingen, som totalt ble nummer 188 av rundt 27.000 deltakere.

  En drøm om å komme under milepælen to timer og 30 minutter har han dog ikke.

  – Jeg ser jo på hva de andre som løper fortere enn meg gjør. De trener mer enn meg. Så enkelt er det. Jeg tror jeg kan fortsette å få framgang med den mengden jeg har nå. Kanskje to timer og 35 minutter. Men jeg er ikke motivert til å ofre enda mer når jeg har full jobb og tre barn å følge opp, sier Eirik Hagen, som nå går inn i en roligere treningsperiode.

  – Nå skal jeg trene mindre og kose meg i et par måneder, så skal jeg trene godt i vinter. Så får vi se hvilken maraton det blir neste år. Kanskje Oslo Marathon eller en annen by i Europa, forteller han.

  SE OGSÅ: Fikk gladnyhet etter kampslutt – se video av Spydeberg-trenerens elleville reaksjon

  Akkurat under tre timer

  For øvrig hadde han med seg sin jevngamle kompis Einar Eftestøl (tidligere Holm Hansen) fra Askim i Frankfurt Marathon i helgen. Også Eftestøl løp fort. Kan kom seg akkurat under tre timer. Med tiden 2.59,50 ble han totalt nummer 1019. Tiden gir en kilometertid på pene 4.16.

  – Jeg tror dette ga mersmak for Einar, så han blir sikkert med på flere maraton han, smiler kompisen.

  Vant Frankfurt Maraton gjorde Kelkile Gezahegn Woldaregay fra Etiopia på tiden 2.06.37, som gir smått utrolige 3.01 per kilometer i snitt.

  Send inn tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags