Magnus Krog tok OL-bronse

BRONSE: Magnus Krog med aner fra Marker tok onsdag OL-bronse i kombinert.

BRONSE: Magnus Krog med aner fra Marker tok onsdag OL-bronse i kombinert. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag kunne Marker kommune juble for OL-gull til Ola Vigen Hattestad. Onsdag fulgte Magnus Krog opp med bronse i kombinert.

DEL

Kombinertløper Magnus Krog har pappa Karel og store deler av farsslekten sin fra Rødenes. Selv har aldri 26-åringen bodd i Marker, men han har tilbragt mange av feriene i grensekommunen.

Onsdag overrasket han de fleste i kombinert normal bakke i OL i Stosji. OL-debutanten var den siste som fikk klarsignal av de norske til å gå distansen, men ble likevel den beste. Etter å ha hoppet seg til 20. plass på hoppdelen, startet han 1.03 bak ledende Eric Frenzel fra Tyskland. Magnus Krogh leverte så et gnistrende langrenn, og etter spurtoppgjør mot italienske Alessandro Pitin sikret han seg bronsemedalje. Vant gjorde Eric Frenzel foran japanske Akito Watabe.

– Det er helt fantastisk stort. Jeg fikk nesten frysninger rygg opp siste bakken. Jeg tenkte til meg selv: «Skjer det her?» Da skjønte jeg at jeg kunne ta medalje, sa Krog til TV 2 etter løpet.

– Det er lenge siden jeg har hatt så vondt, men jeg klarte å holde fokus. Jeg er utrolig glad nå. Jeg visste at jeg kunne klare det på en bra dag. Målsetninga har vært å ta en individuell medalje, og nå har jeg klart det allerede, smiler han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags