Magnus (31) føler seg i fysisk bra slag før EM – likevel er han usikker på seg selv

KLARE: Magnus Jøndal (foran) og Kristian Bjørnsen på pressetreff med Norges EM-lag for menn i Trondheim. Fredag venter Bosnia i åpningskampen. for Norge.

KLARE: Magnus Jøndal (foran) og Kristian Bjørnsen på pressetreff med Norges EM-lag for menn i Trondheim. Fredag venter Bosnia i åpningskampen. for Norge. Foto:

Magnus Jøndal ble den store norske profilen i fjorårets VM. Det kan han fort bli også i årets EM – om det plutselig løsner.

DEL

Mange husker fjorårets VM i Danmark hvor Magnus Jøndal herjet for Norge. Venstrekanten scoret hele 60 mål. Kun danskenes Mikkel Hansen var bedre med 72 mål. Men ingen var mer effektive enn Jøndal. Han scoret på hele 88 prosent av sine forsøk. Det resulterte i at Tomter-mannen ble kåret til banens beste i tre kamper og kom på All star-laget i VM.

Også med klubblaget Flensburg i Bundesliga gikk det bra forrige sesong. Laget vant serien etter kun to tap på 34 kamper og Jøndal leverte også der godt fra kanten.

Ikke like effektiv

Men denne sesongen har det ikke gått like bra for 31-åringen. For Flensburg, som er nummer fire i Bundesliga, har han scoret 55 mål på 20 kamper og har en uttellingsprosent på 63.

– Alt gikk inn forrige sesong. Denne sesongen har det ikke gått like bra. Flyten har ikke vært der. Kantskuddene mine har vel vært greie, men straffene mine har vært dårlige, forteller Magnus Jøndal.

Han har ingen forklaring på hvorfor ikke selvtilliten er like lenger.

– Hadde jeg visst hvorfor, så hadde jeg gjort noe med det. Men jeg får bare øve på treningene og håpe det løsner. Det er små marginer. En god kamp kan være nok til at jeg er der jeg skal være, sier han, og håper det skjer fredag. Da er det nemlig første kamp for Norge sin del i EM. Kampen går i Trondheim Spektrum med 8.000 tilskuere til stede. Motstander er Bosnia.

– Bosnia er et fysisk tøft lag. I etablert forsvar er de vanskelige å score på. Vi er nødt til å løpe mye. Gjør vi det, så har jeg god tro på at vi skal ta dem.

Deretter venter Frankrike søndag og Portugal tirsdag. Begge kampene også i Trondheim Spektrum.

– Frankrike er en av favorittene. Med god hjelp av publikum, så håper jeg vi skal ta dem. Portugal er heller ikke noe dårlig lag. De har mange gode spillere, men jeg har troen på seier også her, mener landslagsvingen.

LES OGSÅ: Denne bilen ble brukt i Rally-VM på 90-tallet – nå kjører Erik den selv i løp

– Høyere nivå i EM enn VM

Om Norge blir blant de to beste i gruppa med Bosnia, Frankrike og Portugal, går turen videre til hovedrunden som for Norges del da vil finne sted i Malmö. Deretter venter eventuelt semifinaler og finaler i Tele2 Arena i Stockholm 24.–26. januar.

Så er det store spørsmålet om Norge kan nå hele veien i dette mesterskapet. I de to siste VM har Norge spilt finale og tatt sølv. Men i EM har Norge slitt med å ta medalje. I de to siste EM har det blitt fjerde- og sjuendeplass. Forklaringen mener Magnus Jøndal ligger i at det i EM faktisk er høyere nivå enn i VM.

– Topplagene er med i begge turneringene, men i Europa er det flere gode nasjoner som ikke får vært med i VM. Dermed er nivået høyere og flere vanskelige kamper, mener Jøndal, som mener Norge sammen med Danmark og Frankrike er favoritter.

Komplett gruppeoversikt:

Gruppe A (Graz): Kroatia, Hviterussland, Montenegro, Serbia

Gruppe B (Wien): Tsjekkia, Nord-Makedonia, Østerrike, Ukraina

Gruppe C (Trondheim): Spania, Tyskland, Latvia, Nederland

Gruppe D (Trondheim): Frankrike, Norge, Portugal, Bosnia-Hercegovina

Gruppe E (Malmö): Danmark, Ungarn, Island, Russland

Gruppe F (Göteborg): Sverige, Slovenia, Sveits, Polen

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags