Gå til sidens hovedinnhold

Også E18-trafikken berøres når veiene stenges for sykkelrittet lørdag

Artikkelen er over 4 år gammel

Kartet viser hvordan syklistene i Tour de Norway tar seg frem sørover i fylket. Store deler av dagen er de å finne på veier i Indre Østfold.

Publikum bør merke seg at arrangementet orgså blir høyst merkbart for E18-bilistene. Syklistene kommer nordfra og ned riksvei 22 over Laugslet og Momarken. Derfra svinger de ned Skofterudhellinga mot Ramstad, fortsetter ned Susebakke, så Mysen og spurt opp Vandugbakken.

Siden ny E18 er stengt ved Trara, er all E18-trafikk dirigert via Ramstad, Skofterudhellinga og Momarken. Dermed blir det køer også på E18.

Statens vegvesen har sendt ut denne meldingen for hele Østlandet:

Her stenges vegene i Østfold når Tour of Norway kommer

Sykkelrittet Tour of Norway vil skape trafikale utfordringer på enkelte veger i Østfold 20. og 21. mai.

I den ti sider lange tillatelsen fra Statens vegvesen forplikter arrangøren av sykkelrittet seg til å sørge for at avviklingen av den ordinære trafikken går så smidig som mulig slik at det ikke oppstår farlige situasjoner. Ingen veger skal være stengt lenger enn nødvendig. Arrangørene skal også merke og skilte sykkeltraseen på en god måte, og sette opp informasjonsskilter som varsler om sykkelrittet på forhånd.

- Det er flott at Tour of Norway skaper oppmerksomhet for regionen vår. Samtidig vil sykkelrittet skape utfordringer for hverdagstrafikken på vegnettet. Det gjelder særlig der det ikke er gode omkjøringsmuligheter, sier Marianne Bjørsland i Statens vegvesen.

4. etappe i Østfold
Lørdag 20. mai starter rittet i Lillestrøm og går videre inn i Østfold på riksveg 22. Syklistene passerer Mysen og Askim på fylkesvegene 128/129, og deretter på fylkesveg 115 mot Råde. Videre går rittet via Hankø og Gressvik før det kommer inn i Fredrikstad sentrum på riksveg 110. Syklistene

svinger innom Kråkerøy før de tar fylkesveg 109 mot målgang i Sarpsborg. Flere veger i Fredrikstad og Sarpsborg sentrum vil være stengt til rytterne har passert.

Moss på søndag
Søndag 21. mai starter siste etappe på Jeløya i Moss. Rittet går over kanalbrua og et kort stykke på riksveg 19, før det tar inn Rådhusgata. Deretter går rittet i kommunale gater til Tigerplassen, før det fortsetter på fylkesveg 311 og videre inn i Akershus før målgang i Oslo.

Krever trafikkvakter

Bjørsland sier Vegvesenet sammen med politiet har hatt god dialog med arrangørene. Arrangørene forplikter seg til å lære opp alle som skal gjøre en jobb som trafikkvakt. Det vil være om lag 300 vakter i sving på hver etappe.

- Jeg mener vi skal få til en god og mest mulig trafikksikker gjennomføring av rittet. Arrangørene har jo gjort dette før med godt resultat, sier Bjørsland.

Hønefoss-Oslo
Tour of Norway startet i Hønefoss 17. mai. Målgang er i Oslo 21. mai. På fem etapper skal rytterne sykle fra Lillehammer i nord til Sarpsborg i sør.

Kommentarer til denne saken