Stjørdal: Nærmest som vanlig vant Solbergs lagkamerat Johan Kristoffersson. Han har vunnet fire av fem VM-runder i rallycross denne sesongen.

Bakkerud fikk VM-runden på hjemmebane ødela da Timmy Hansen ble dyttet og kjørte inn foran bergenseren. Fortvilet ble Bakkerud stående i dyrebare sekunder, mens Kristofferson og Solberg kunne koble grepet.

– Det var ikke min helg. Jeg vet ikke helt hva som skjedde i starten, men det var en vel en «race incident». Noen ganger får man, andre ganger gir man. Nå fikk jeg. Jeg gjorde mitt beste, men det holdt ikke bedre enn til å bli nummer seks, sa Bakkerud til NRK.

Kristoffersson kopierte Bakkeruds bragd på Lånkebanen fra 2016. Da vant nordmannen alle de innledende omgangene, semifinale og finale. Nå var det svenskens tur til å gjøre rent bord.

– Rekorder er til for å slås, sa Bakkerud.

Passert Bakkerud

Solberg kjørte seg opp fra tredje rekke i starten til tredjeplass. Han ble slått av lagkamerat Kristoffersson og Mattias Ekström, som var involvert da Timmy Hansen ødela starten for Bakkerud.

– Helt utrolig. Jeg er kjempefornøyd. Jeg tapte mye i den første svingen, men tok innpå dem. Jeg er veldig glad for å være på pallen i Norge etter den tragedien jeg har hatt her i to år, sa Solberg til NRK.

Kristoffersson leder rallycross-VM med sine 135 poeng. Franske Sebastien Loeb, som røk ut i semifinalen, er toer med 104 poeng. Solberg skjøv Bakkerud ut av pallen sammenlagt.

Solberg har 102 poeng på tredjeplass, Bakkerud på fjerde har ett poeng mindre.

I lagkonkurransen topper Solbergs Volkswagen-lag suverent med 237 poeng mot Peugeot og Audi S1 (Bakkerud) som begge har 198.

Veteran gir seg

Den norske motorveteranen Tommy Rustad trapper ned. Hakadølen var i aksjon for siste gang på hjemmebane på dette nivået. 49-åringen (blir 50 i september) var svært nær en plass i semifinalen.

– Fryktelig surt, sa Rustad til NRK etter 13.-plass.

Dermed var Rustad førstemann som ikke kom med i semifinalen.

– Det har jeg ikke rukket å tenke på. Jeg vet at det er flere nedturer enn oppturer. Det ble en bra avslutning, selv om jeg ikke kom til semifinale, svarte Rustad da han fikk spørsmål om det var vemodig å ta farvel med eliten.

Rustad, som også er kjent fra en rekke bilprogrammer på norsk fjernsyn, har vunnet en rekke titler. I 2015 ble han europamester i rallycross.

(©NTB)