LILLEHAMMER: I tradisjonen tro reiste HK Eidsberg til Lillehammer og Baldus Cup siste helgen i april. Det som sesongavslutning. I år var klubben representert med rekordmange lag; 21 i tallet fra 9 til 18 år.

LES OGSÅ: «Nye» Mysen vant 4-2: – Det var smil å se hos alle

– 500 eidsberginger

– Fredagskveld startet mange av lagene med kamper. Parallelt med dette rigget klubben opp grillene på Smestad skole og inviterte stort og smått fra HK Eidsberg til mat. Det var over 500 påmeldte til grilling, så en betydelig del av Eidsberg var denne helgen på Lillehammer. I tillegg til mat hadde klubben en overraskelse til alle spillere og supportere. Det ble delt ut HK Eidsberg-hatter. Det var derfor ikke vanskelig å se hvor HK Eidsberg-folkene på Lillehammer. De gjorde seg godt bemerket både på tribunen og banen, forteller leder i håndballklubben, Christer Høyning, og legger til:

– Som tidligere år er det sosiale som er hovedfokus denne helgen, selv om vi ikke skal stikke under en stol at det er hyggelig å ta med seg pokaler hjem. HK Eidsberg hadde hele seks lag i semifinaler, hvorav to lag tok seg helt til finalen. J13, J15, J16 og J18 spilte alle semifinaler som de tapte på knepent vis med henholdsvis tre, to og ett mål.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Vant med G12-laget

Med to av lagene gikk det enda bedre; gutter 12 år og jenter 14 år. Gutter 12 vant sin innledende gruppe på antall scorede mål. Alle lagene i denne gruppen hadde to seire, to tap og samme målforskjell.

LES OGSÅ: Elin (20) ble kåret til lagets beste: – Synes vi fortjente å vinne i dag

– De gikk rett til kvartfinale hvor Langhus 1 var motstandere. Dette var en kamp guttene hadde full kontroll på og vant klart 12–6. I semifinale møtte de Jardar 2. Dette ble en meget spennende kamp hvor det etter full tid var uavgjort. Kampen måtte dermed avgjøres på sudden death, første målet videre. Jardar vant avkastet og hadde mulighet til å avgjøre, men en kjemperedning av målvakt forhindret scoring. Guttene utnyttet dette til det fulle og scoret i det påfølgende angrepet, forteller Høyning.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– I finalen var det nok en gang klart for et oppgjør mot Langhus. Denne gangen Langhus 2. Igjen ble det en spennende kamp hvor lagene fulgte hverandre tett. Til slutt kunne HK Eidsberg strekke hendene i været og juble for seier, sier han fornøyd.

Vant med J14-laget

Jenter 14 vant Baldus Cup både i 2016 og 2017. Spørsmålet var om laget ville klare det tre år på rad.

– De vant innledende gruppe komfortabelt med 48–13 i målforskjell på tre kamper. Jentene møtte så Lånke IL i 1/8-finale. Jentene var tente før kamp og feide laget av banen med utrolige 16–0. De slapp ikke inn et eneste mål i løpet av 20 minutter. I kvartfinalen sto Degernes på andre siden av banen. Degernes hadde nok lyst til å revansjere 14–6 tapet i innledende runde. Men HK Eidsberg ville det annerledes. Jentene ga seg ikke før det sto 15–1 da sluttsignalet lød. I semifinalen skulle jentene møte Melhus. Også her ble det en komfortabel seier med 14-7, forteller HK Eidsberg-lederen.

LES OGSÅ: Stortalenter dominerte kraftig i norgescup på hjemmebane

Før finalen hadde da laget scoret 93 mål og bare sluppet inn 21 mål på seks kamper. I finalen ventet vertsklubben Lillehammer.

– Finalen ble som finaler flest; spennende og jevn. HK Eidsberg kunne til slutt strekke hendene i været og juble for sin tredje gullmedalje på like mange forsøk i Baldus Cup, sier Høyning.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Nå lades batteriene for HK Eidsberg inn mot neste sesong.

– Noen av lagene har tatt pause, mens andre forbereder seg til cup i juni. Klubben ser frem mot neste sesong som blir historisk for HK Eidsberg: for første gang stiller vi lag i samtlige klasser både på gutte- og jentesiden fra mini til senior, legger han til.