Christian og klubbens frivillige opplever at uvedkommende ødelegger klubbens strøkne gressmatte

Christian Lorentsen er bane- og anleggskontakten for Korsgård IF.

Christian Lorentsen er bane- og anleggskontakten for Korsgård IF. Foto:

Ber dem som ikke skal spille fotball om å unngå å være på banen.

DEL

ASKIM: Hver uke bruker Christian Lorentsen og andre frivillige flere titall timer for å optimalisere kvaliteten på fotballbanen ved Korsgård skole. Dessverre ser han stadig spor etter folk som bruker den til andre ting enn ballsport.

– Det verste er hundene som graver hull på plenen. Spesielt nå på høsten når banen er våt. Det kan se ut som om noen bruker banen som en kennelavdeling. Vi har også sett barn leke med pinner og steiner. Vi plukker selvfølgelig opp det vi ser, men om det blir liggende er det ikke bare gressklipperen som kan bli skadet, sier bane- og anleggskontakten for Korsgård IF før han legger til:

– Hvordan folk bruker banen har betydning for hvor god den blir å spille på. Både for dem som spiller organisert og uorganisert.

Skadene betales av Askim kommune. Likevel håper Lorentsen at dem som ikke skal spille fotball ikke oppholder seg på banen.

– Det har ikke bare vært ett tilfelle. Det er summen av mye, og det koster dessverre dyre dommer for kommunen. Det er også trist å se at ting ødelegges når man legger så mye tid i det, sier han.

Lorentsen sier de får mye skryt for hvor flott banen er å spille på av andre lag.

– Nå snakker du med en som er veldig engasjert i akkurat dette, men det spiller på følelsene. Barna er vant med kunstgress, men foreldregenerasjonen er oppvokst med grus og gressmatter. Det er nostalgi, og jeg ønsker å ha en fin bane almenheten kan spille fotball på, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags