Gå til sidens hovedinnhold

Etter åtte år med konkurranser ble Askim-kvinnen Yvonne (41) norgesmester

Artikkelen er over 3 år gammel

Askim-kvinnen Yvonne Brustad Dekker vant to gull i kvinner single under dart-NM.

FREDRIKSTAD: I tillegg ble 41- åringen også norgesmester i trippel sammen med sin nederlandskfødt, naturaliserte askimingen, Cor Dekker og den utflyttede askimingen Tor Helmer Johansen.

Dart er et engelsk spill hvor deltakerne kaster piler mot en rund måltavle, med spesielle spilleregler. Måltavlen er inndelt i ringer og sektorer som gir bestemte poeng. Det er ikke slik mange ukyndige tror at det å treffe det lille røde punktet midt i sirkelen nødvendigvis er det beste man kan gjøre. Dart krever stor presisjon og også utholdenhet.

Mange triumfkamper

Yvonne måtte gjennom mange singlekamper for å sikre seg NM-triumfene, som er de første hun sikrer seg i single.

– Til slutt sto jeg gledelig nok igjen som norgesmester i både 501 og i cricket etter cupspill med handikap. Totalt måtte jeg gjennom vel ti kamper for først å bli mester i 501, der jeg grunnet et tap måtte vinne to finale for å bli mester. I cricket vant jeg alle kampene og dermed holdt det med én seier for å ta NM-gullet der, forteller den 41 år gamle Askim-kvinnen stolt i konkurranse med omkring 100 andre kvinner i mesterskapet som ble avviklet i Fredrikstad over fire dager.

Til daglig spiller hun for Askim-klubben City, som kjører ligakampene sine på Corner Bar i Askim sentrum.

– Veldig moro å bli singlemester for første gang etter å ha konkurrert aktivt i dart i rundt åtte år, sier Yvonne Brustad Dekker stolt.

Hva er det mest fascinerende med dart?

– Egentlig er det vel at det passer for alle på alle nivåer. Selv trente jeg masse før, mens det blir mindre nå. Likevel er en fjerdeplass det beste jeg har klart i single tidligere, svarer blide Yvonne.

Vant trippel også

Yvonne Brustad Dekker gjorde i realiteten storeslem under norgesmesterskapet denne gang. For sammen med sin naturaliserte askiming, opprinnelige nederlandske Cor Dekker, samt den utflyttede askimingen Tor Helmer Johansen, vant hun nemlig også NM-gull i mixed trippel.

– Veldig gøy å vinne dette også. Men i mixed trippel har jeg faktisk et NM-gull fra før for noen år siden, poengterer Askim-kvinnen.

Selv om tre NM-gull smakte godt, så har hun vel strengt tatt tidligere sikret seg en enda større seier:

– Jeg har vært med i Europamesterskapet og vunnet gull i mixed der, forteller Yvonne Brustad stolt.

Kommentarer til denne saken