Lokal helt klar for eliten

NYE UTFORDRINGER: Ole Johan Aa har markert seg på Mysens A-lag. Nå skal han prøve seg i futsal-eliten i Norge. ARKIVFOTO

NYE UTFORDRINGER: Ole Johan Aa har markert seg på Mysens A-lag. Nå skal han prøve seg i futsal-eliten i Norge. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Til helgen starter eliteserien i futsal. Ole Johan Aas fra Eidsberg gleder seg veldig.

DEL

Norges Fotballforbund (NFF), med prosjektleder Kim Robin Haugen fra Askim i spissen, har satset knallhardt på futsal. Nå er det klart for historiens første eliteserie i sporten som er blant de mest hurtigvoksende i verden. Profiler som Vålerengas Moa og Daniel Fredheim Holm blir å finne på banen når Telekiosken futsalliga starter førstkommende helg i Ekeberghallen i Oslo. Senere i vinter er Askimhallen åsted for en av rundene.

De lokale innslagene er dog ikke mange. Men ett er det likevel. Ole Johan Aas fra Eidsberg har mer innflytelse enn de fleste på sitt lag. Ikke bare er han lagleder. Han er også kaptein.

– Det har vært mye administrativt arbeid i det siste, men nå gleder jeg meg til helgen, sier 22-åringen.

Laget hans består stort sett av en kompisgjeng fra Idrettshøyskolen. Tidligere kalte de seg Samemafiaen, men etter krav fra NFF er de nå en del av Harstad IL.

– Harstad har vært veldig positive og bidrar økonomisk. De dekker utstyr og reiser, sier forsvarsspilleren, som regner med at sesongen kommer til å koste laget 150.000 kroner. Lagets største profil er Karim Aouida. Han har tidligere spilt for Stabæk. Harstad vil også ha tidligere U21-landslagsspiller Kristian Flittie Onstad med i en del kamper.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags