Gå til sidens hovedinnhold

Lek etter skoletid

Artikkelen er over 16 år gammel

Aktiviteten skal preges av lek og moro. Gjennom høsten og vinteren får elevene på Mysen skole prøve seg på ulike idrettsgrener rett etter skoletid.

MYSEN: – Hovedmålet er å nå de som ikke driver med idrett til vanlig. Gjennom dette opplegget får de sjansen til å prøve flere ulike idretter, forklarer Grethe Løken og Eva Svendstad i Mysen idrettslag. Hver onsdag, rett etter skoletid, står lek og moro på programmet. De to første gangene tennis. Deretter fortsetter det med dans, ballaktiviteter, orientering og turn frem til jul. Etter jul blir det ski, boksing/karate, skøyter og innebandy. – De trenger ikke å melde seg på, men kan møte opp de gangene de selv ønsker. Dessuten er det helt gratis, påpeker Løken.

Moro med tennis

Dennis Liang var en av de som møtte til tennisopplegg på onsdag. Etter kort tid hadde han fått god dreis på tennisraketten. – Dette er moro. Spesielt det å forsøke å treffe ballen, sier tiåringen. – Er det ikke vanskelig? – Jeg treffer mesteparten av ballene, forteller unggutten som både løper og spiller biljard til daglig. Christine Victoria Wahl har tatt seg en pust i bakken og prøver dommerstolen. – Det er moro, men vanskelig, kan hun fortelle. Moren Rita Wahl synes tiltaket er veldig positivt. – Det er kjempefint at ungene kommer seg ut. Her får de også prøve seg på flere idretter. Mine unger driver ikke med idrett fra før, forteller hun.

60 unger

Første gangen var det 60 unger på tennisbanen. Onsdag omlag halvparten. – Det var krevende med 60 unger, siden vi ikke har nok utstyr. Men det er artig å se så mange som vil prøve tennis. Etter de to onsdagene får de tilbud om å gå et nybegynnerkurs hos oss, forteller instruktør Ole Jan Granli. Grethe Løken opplyser at en av de tre banene på tennisbanen er åpen for allmennheten. – Det er det svært få som vet om, opplyser hun. Det var Mysen skole som tok kontakt med idrettslaget. De søkte om å få et slikt prosjekt. – Da vi ble forespurt var det ikke nei i vår munn. Vår største utfordring har vært å få folk på dagtid til å være instruktører, avslutter Grethe Løken.