Stort øyeblikk for Kåre (74) da han ble hedret av Norges Skiforbund

STORT: Kåre Steffensen (i midten) ble tildelt gullmedalje av Norges Skiforbund under Skitinget i Stavanger. Her står han sammen med leder av hederskomiteen, Sverre Seeberg (t.v.) og skipresident Erik Røste.

STORT: Kåre Steffensen (i midten) ble tildelt gullmedalje av Norges Skiforbund under Skitinget i Stavanger. Her står han sammen med leder av hederskomiteen, Sverre Seeberg (t.v.) og skipresident Erik Røste. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kåre Steffensen ble lørdag tildelt Norges Skiforbunds gullmedalje. – Fantastisk hyggelig å få en slik utmerkelse etter lang og tro tjeneste, smiler den snart 75 år gamle trøgstingen.

DEL

STAVANGER: Den høytidelige overrekkelsen fant sted under Skitinget til Norges Skiforbund i Stavanger. Kåre Steffensen var én av sju som fikk gullmedalje. I begrunnelsen står det at trøgstingen har vært sentral i skimiljøet i Østfold i 25 år igjennom å ha vært leder i av langrennskomiteen fra 1994 til 1998, kretsleder fra 2004 til 2017 og også i stor grad bidratt sentralt, blant annet som medlem av kretsledernes arbeidsutvalg i flere perioder.

LES OGSÅ: Per Øyvind (45) arrangerte NM selv og ble mester

– En anerkjennelse

– Dette setter jeg stor pris på etter en lang og tro tjeneste, som det heter. Det er en slags anerkjennelse for det arbeidet man har lagt ned, forteller Kåre Steffensen stolt, som samtidig forteller at han har enda lenger fartstid i skiidretten enn disse 25 årene.

– Disse 25 årene er de administrative årene. Men jeg har også vært engasjert lokalt og på kretsnivå i forskjellige aktiviteter tidligere, forteller Steffensen, som takket av som leder ved kretstinget i fjor.

(Saken fortsetter under bildet)

I mer enn 25 år har Kåre Steffensen stått på for skisporten i Østfold. Lørdag fikk han velfortjent heder.

I mer enn 25 år har Kåre Steffensen stått på for skisporten i Østfold. Lørdag fikk han velfortjent heder. Foto:

– Jeg har ikke trukket meg helt ut. Selv om jeg nå har gått av som leder, har jeg fortsatt noen oppgaver i skiidretten. Samtidig går det en grense på hvor lenge en skal fungere som leder før man slipper andre til. Jeg ser det som en del av utviklingen at nye kommer inn med andre tanker og ideer. Det er sunt. Selv er jeg takknemlig for at jeg har fått lov til å drive med dette i så mange år, både på kretsnivå og på nasjonalt nivå, sier Kåre Steffensen, som denne sommeren fyller 75 år.

SE OGSÅ:

Store øyeblikk

I perioden som skikretsleder har han fått oppleve store idrettsøyeblikk, først og fremst igjennom trioen Jens Arne Svartedal, Vibeke Skofterud og Ola Vigen Hattestad.

– Det har vært moro at vi som Norges minste skikrets har hevdet oss med utøvere helt i toppen nasjonalt og internasjonalt. Flere er også på vei fram. Årsaken til dette er jeg veldig klar på: Det skyldes den gode jobben klubbene i Østfold gjør med rekruttering. Det jobbes meget bra og seriøst. I tillegg er og har foreldrene vært flinke til å følge opp. Så har vi et bra tilbud til de juniorene som ønsker å satse igjennom Team Craft Østfold, mener Steffensen.

Det er likevel noe som gleder den avgåtte skilederen like mye som store idrettsøyeblikk.

– Det å se barn og ungdommer ute i skiløypa gjør meg glad. De kommer bare vi har snø. Slik som i vinter. Fantastisk moro å se aktiviteten rundt om i klubbene, smiler den pensjonerte rektoren, og håper på snørike vintre også i årene som kommer.

LES OGSÅ: Dommeren innrømmer feil – Askim FK ble snytt for straffe

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags