Jonas ble kneoperert i sommer – i går slo han Petter Northug

IMPONERTE: Skjetvingen Jonas Udjus Frorud gikk inn til 18. plass på 15 kilometer klassisk på Beitostølen og slo flere toppløpere.

IMPONERTE: Skjetvingen Jonas Udjus Frorud gikk inn til 18. plass på 15 kilometer klassisk på Beitostølen og slo flere toppløpere. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

ØYSTRE SLIDRE: I går gikk Jonas Udjus Frorud inn til en meget sterk 18. plass av rundt 150 startende på 15 kilometer klassisk på Beitostølen. Han var ett minutt og 54 sekunder bak vinneren, Didrik Tønseth, men foran løpere som Øystein «Pølsa» Pettersen og Petter Northug.

Mye staking

Sesongåpningen til den snart 24 år gamle skjetvingen har aldri vært så god. Og det etter at han i slutten av juni opererte menisken.

– Forrige sesong slet jeg mye med kneet. Jeg fikk en del unødvendige fall i løypa som en konsekvens. I tillegg slet jeg på løpeturene. Kneet hovnet opp og var ømt i fire-fem dager etter på. Så jeg hadde ikke noe valg til slutt, forteller Lyn-løperen om årsaken.

Inngrepet var vellykket, men gjorde oppkjøringen til årets skisesong vanskelig.

– Jeg har ikke fått trent optimalt med tanke på at jeg ikke kunne løpe på tre måneder. I stedet ble det veldig mye staking. Nå de siste to månedene har jeg løpt og skøytet mye. Men jeg har nok vært mer nøye på hver økt. Det tror jeg har gitt resultater, forteller fysioterapeut-studenten, som omtaler operasjonen som vellykket.

Usikker på formen

Jonas Udjus Frorud er likevel overrasket over at han presterte så godt i går.

– Jeg har egentlig følt meg litt tung de to siste ukene og tenkte at jeg bare skulle ta helgens renn som god trening. Men mandag, tirsdag og onsdag denne uka har jeg trent lette og korte økter i stedet for lange og seige. Det har kroppen tydeligvis respondert bra på, sier han fornøyd.

For noe mål om formtopp nå har han ikke hatt.

– I så fall har jeg bommet på oppkjøringen, for formen skal ikke komme før etter nyttår, ler den Oslo-bosatte skjetvingen.

– Målet denne sesongen er å bli blant de 15 beste i NM og få lov til å gå verdenscupen i Holmenkollen (5-mila). Det hadde vært moro, sier han.

Storebror skuffet

En som har fått lov til å gå 5-mila i Holmenkollen, er storebror Espen Udjus Frorud. 25-åringen gikk i fjor inn til 21. plass i verdenscupen. Men i går gikk det tyngre. Espen Udjus Frorud ble bare nummer 46 og var to minutter og 50 sekunder bak Didrik Tønseth.

KAN BEDRE: Espen Udjus Frorud fikk ingen kjempestart på sesongen og ble nummer 46.

KAN BEDRE: Espen Udjus Frorud fikk ingen kjempestart på sesongen og ble nummer 46.

– Espen har trent veldig godt i høst og har vært knallsterk på trening, så han kommer helt sikkert sterkt utover i sesongen, forteller lillebror.

SPRINTER: Sindre Odberg Palm ble bare nummer 82 i går, men det er i morgen det gjelder.

SPRINTER: Sindre Odberg Palm ble bare nummer 82 i går, men det er i morgen det gjelder.

Heller ikke Sindre Odberg Palm leverte noe toppløp i går. Spydeberg-løperen ble nummer 82 og var fire minutter og 15 sekunder bak vinneren. Men så er det også søndagens sprint Palm sitt hovedmål denne helgen. I fjor ble han nummer fire. Da i klassisk. Søndag er det fri teknikk.

Les også: Hattestad depper ikke tross langt bak pallen

Vi tar også med at Martin Thon fra Skiptvet gikk fredagens 15 kilometer. Han ble nummer 118, fem minutter og 37 sekunder bak Didrik Tønseth.

Les også: Hanna (20) fikk et tøft møte med seniorklassen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags