Knallrenn av Espen: – Tror jeg kan prestere enda bedre senere i vinter

ÅTTENDEPLASS: Espen Udjus Frorud slo til med et knallsterkt renn og sikret seg åttendeplass i skandinavisk cup.

ÅTTENDEPLASS: Espen Udjus Frorud slo til med et knallsterkt renn og sikret seg åttendeplass i skandinavisk cup. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Espen Udjus Frorud sikret seg søndag sin tredje «Topp 10»-plassering i den skandinaviske cupen i vinter.

DEL

LAHTI: Skjetvingen slo da til med en sterk åttendeplass på distanserennet over 15 kilometer i klassisk stil i den finske skimetropolen Lahti.

Deilig følelse

25 år gamle Espen Udjus Frorud kom seg gjennom 15-kilometeren på tiden 35.39,9 minutter og sikret seg med det altså en fin åttendeplass – 1,15 minutter bak det seirende hjemmehåpet Iivo Niskanen, som henviste årets norske comet, Johannes H. Klæbo til andreplass med 5,8 sekunders margin.

– Dette gikk bra igjen; som det har gjort i flere av de andre rennene i skandinavisk cup i vinter. Etter en dårlig prolog der jeg endte opp med 89. beste tid, fikk jeg både form og ski til å fungere som de skulle i distanserennet. Jeg følte at jeg fikk ut alt det kroppen hadde å by på, men håper og tror jeg kan prestere enda bedre senere i vinter, sier Espen Udjus Frorud.

Skjetvingen har dermed fått en flott start på sesongen og håper nå å bygge opp en liten formtopp til norgescupløpene om et par uker og ikke minst til NM i slutten av januar.

TIL KVARTEN: Sindre Odberg Palm gikk videre fra prologen, men ble slått ut i kvartfinalen på lørdagens sprint i fri teknikk.

TIL KVARTEN: Sindre Odberg Palm gikk videre fra prologen, men ble slått ut i kvartfinalen på lørdagens sprint i fri teknikk.

– Grunnen til at jeg presterer på et så jevnt og høyt nivå i vinter er nok først og fremst at jeg har holdt meg frisk hele tiden og fått trent stabilt og godt gjennom flere måneder, poengterer skjetvingen etter sitt fine løp i Lahti søndag.

Ut i kvarten

For den mer sprintspesialisterte spydebergingen Sindre Odberg Palm ble lørdagens sprint i fri teknikk av det blandede slaget. Han kom seg videre til kvartfinalen med 25. beste tid i prologen. Men så ble han slått ut i kvartfinalen i sitt heat og endte opp med en 20. plass som offisiell plassering blant de rundt 160 deltakerne i herreklassen.

Riktig nok var startfeltet på sprinten i det skandinaviske cup-rennet sterkt, men vi tviler likevel på at Sindre Odberg Palm var fornøyd med innsatsen sin i Lahti.

Sprinten ble for øvrig vunnet av svenske Oskar Svensson, som også var raskest i prologen.

To 99.-plasser

For Espens lillebror, Jonas Udjus Frorud, ble det tungt i de finske skoger. Han endte på 99. plass i sprintprologen, for så å få samme plassering i distanserennet. I sistnevnte la han dog hele 90 konkurrenter bak seg på resultatlisten, slik at det ikke er helmørkt for skjetvingen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags