ØYSTRE SLIDRE: Denne helgen er det sesongåpning i langrenn på Beitostølen. For Ola Vigen Hattestad (35) var spesielt sprinten på lørdag svært viktig. Tanken var å vise form tidlig, slik at han gjorde seg aktuell både for verdenscup og ikke minst OL.

LES OGSÅ: Ola kan få OL-bronse i posten – savner hardere bevis

Sliter med forkjølelse

Men slik blir det ikke. I halvannen uke har Ola Vigen Hattestad slitt med en forkjølelse, lik den han har hatt så mange av i 2017 og som ødela forrige sesong.

– Beitosprinten kommer dessverre for tidlig, sukker han.

– Det har vært en turbulent høst, ja turbulent år. Men nå har jeg hatt halvannen måned hvor jeg har vært frisk. Så da passet det dårlig å få denne. Jeg trengte ikke denne runden her, sier Team Flexit-løperen oppgitt.

LES OGSÅ: Lokal bedrift skal hjelpe Ola (35) – danner helt nytt lag

– Må unngå å stresse

Nå er Vigen Hattestads håp å bli frisk nok til å stille til start på det nasjonale rennet på Gålå om en drøy uke. Presterer han godt der, vil han trolig få gå verdenscupsprinten på Lillehammer første helg i desember.

– Men det spøker litt med Gålå også. Og da ryker Lillehammer. Det er selvfølgelig kjedelig og demotiverende å være syk, men jeg holder motet oppe og gir ikke opp før OL-toget er gått. Jeg får bare unngå å stresse. OL-laget blir ikke tatt ut før jul. Jeg har fått beskjed om at skandinavisk cup i Piteå og NM i januar vil telle mye, påpeker han.

LES OGSÅ: Ble vraket fra det norske landslaget – nå trener Ola med et annet landslag

Monsen har fortsatt troen

Han får støtte av Arild Monsen. Sprintlandslagstrener holder fortsatt OL-døra åpen for den meritterte indre østfoldingen.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Jeg har vært i en del i telefonisk kontakt med Ola og har skjønt at ikke alt har gått som planlagt, sier Monsen, som i tre sesonger har vært treneren til Ørje-mannen, før han vraket 35-åringen foran denne sesongen.

– Ola har alle sjanser til å komme med til OL, men skal han klare det, må han vise seg fram, og jeg har tro på ham. Han har ofte levert, sier moldenseren.