SARPSBORG: Showrennet Kulåssprinten har blitt en årlig happening i Sarpsborg. Tirsdag 20. mars arrangeres rennet for fjerdegang. Alle gangene har Ola Vigen Hattestad stilt til start. Nå er han klar igjen. Det til tross for at han ikke har gått skirenn hele denne vinteren på grunn av sykdom.

LES OGSÅ: Mysteriet Ola (35) ikke finner ut av: – Hvorfor er jeg frisk i utlandet, men stadig syk i Norge?

Har sagt han kommer

–Jeg har sagt at jeg kommer, så sant jeg ikke blir dårlig igjen, sier verdens mest meritterte sprinter.

OL-vinneren fra 2014 og verdensmesteren fra 2009 kommer trolig ikke til å stille i sin aller beste form. Fortsatt sliter han med en kropp som ikke spiller på lag.

–I januar trente jeg ganske bra, men den siste måneden har vært dårlig. Jeg har bare trent rolig og ikke kjørt noen hardøkter. Formen varierer fra dag til dag. I dag gikk økta på to timer fint, men det gjør den ikke hver dag, sukker han, uten å vite hvorfor.

Derfor er Ørje-løperen fortsatt usikker på om han kommer til å fortsette karrieren etter denne sesongen her. Han er i tenkeboksen. Men etter som Kulåssprinten er preget av mye show og moro, lot han seg overtale til å bli med.

LES OGSÅ: Rolf Arne (59) fra Ørje gleder seg over sønnens OL-suksess: – Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak

Møter Johannes Klæbo

Og der får han tøff motstand. For blant annet Norges nye skistjerne, Johannes Klæboe har meldt sin ankomst.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

–Det så litt mørkt ut å få med Johannes, men nå har han utsatt sin reise til et showrenn i Kina med én dag for å gå i Sarpsborg, sier prosjektleder for Kulåssprinten, Kjell-Erik Kristiansen.

–Det var fantastisk å se hvor populær Johannes har blitt under verdenscupsprinten i Drammen på onsdag. Tilstandene kunne måle seg med det hysteriet som var på det verste rundt Petter Northug jr., sier den kjente speakeren fra Mysen, som kan presentere et enormt startfelt til Kulåssprinten.

LES OGSÅ: Janne (27) stilte i bobledress og raggsokker – tok NM-gull i ny idrett

Mange toppnavn

For det som så mørkt ut i starten ser nå ut til å bli en gedigen skifest i Sarpsborg med flere av OL-vinnerne og mange andre kjente toppløpere.

–Det løsnet plutselig, og nå kan vi presentere et startfelt som er bedre enn noen gang tidligere. Foruten Johannes Høsflot Klæbo kommer også de doble OL-vinnerne Simen Hegstad Krüger og Ragnhild Haga. Jeg regner også med at vi får med Ingvild Flugstad Østberg, som tok OL-gull i stafett. Dessuten Maiken Caspersen Falla som kommer til å vinne sprintverdenscupen og tog medaljer i Pyeongchang. Hans Christer Holund som ble bronsevinner i skiathlon er også klar, forteller han.

Mot disse kommer en rekke andre stjerneløpere. Anders Gløersen skal vise at han fortsatt kan måle seg med de beste. Sondre Turvoll Fossli (to ganger vinner av Kulåssprinten) og Emil Iversen er også OL-løpere fra i år, liksom Slovenias Katja Visnar, som var i World Cup-finalen i Drammen på onsdag.

–Det blir selvfølgelig også barneskirenn som de tidligere årene. Allerede nå er interessen stor, noe som sikkert skyldes den gode snøvinteren og kanskje også de norske framgangene i OL, sier Kjell-Erik Kristiansen, som oppfordrer alle til å se OL-heltene på nært hold i Kulåsparken tirsdagen den 20. mars.

–Vi håper selvfølgelig også at Østfolds løpere tar sjansen til å utfordre verdenseliten. En slik mulighet får man ikke ofte verken i Sarpsborg eller i Østfold, sier han.

I tillegg til alle heltene fra OL kommer også Trøsken ILs egen juniorstjerne Jørgen Lippert, som var den eneste løperen som tok medalje på alle distansene i årets junior-VM i Goms i Sveits. Spydeberg-løper Thomas Gjestrumbakken, som nylig ble nummer 33 i Vasaloppet, er også påmeldt i Kulåssprinten.

Hele rennet blir både vist på storskjerm i målområdet og vil bli streamet på nettet.

Følgende toppløpere er klare for Kulåssprinten:

Herrer:

Johannes Høsflot Klæbo

Emil Iversen

Simen Hegstad Krüger

Hans Christer Holund

Sondre Turvoll Fossli

Even Northug

Ola Vigen Hattestad

Anders Gløersen

Anders Aukland

Jørgen Lippert

Team Jobzone (Erik Lippestad Thorstensen, Emil Johansson, Even Sæteren Hippe, Eivind Bakkene, Aleksander Dyrberg Ek, Ludvig Søgnen Jensen – verdensrekordholder på 100 meter)

Damer:

Maiken Caspersen Falla

Ragnhild Haga

Ingvild Flugstad Østberg

Katja Visnar

(damefeltet er ikke komplett ennå)