Frustrert Ola fortsatt syk – får ikke svar på hva som feiler ham

REDD SESONGEN ER OVER: Ola Vigen Hattestad har et ørlite håp om å gå den klassiske sprinten i Drammen 8. mars, men skjønner at sesongen mest sannsynlig er over.

REDD SESONGEN ER OVER: Ola Vigen Hattestad har et ørlite håp om å gå den klassiske sprinten i Drammen 8. mars, men skjønner at sesongen mest sannsynlig er over. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

OSLO: Sesongen er så godt som over for Ola Vigen Hattestad. 34-åringen fra Ørje er nemlig fortsatt syk.

– Sesongen kan være over. Det nærmer seg vel det nå, selv om jeg lever i håpet om å rekke verdenscupsprinten i Drammen 8. mars. Men nå har jeg ikke trent skikkelig på et par måneder og er fortsatt syk. Så det spørs nok om jeg får med meg noe i det hele tatt denne sesongen, innrømmer han.

Les også: Ola må stå over NM – innser at VM-toget har gått

Til utredning på Olympiatoppen

Da Smaalenenes Avis snakker med Ola Vigen Hattestad torsdag formiddag, er han på Olympiatoppen for nye utredninger. Han hadde et håp om at prøvene han tok der skulle gi ham svaret. Men det fikk han ikke.

– Akkurat nå er det ingen teorier på hvorfor jeg stadig vekk blir syk, sukker landslagssprinteren.

Det eneste han vet at det ikke er en bakteriell infeksjon han er rammet av. Antibiotikakuren han tok i månedsskifte januar/februar hadde nemlig ingen virking.

LES OGSÅ: Ola (34) fortsatt syk – innser at VM trolig glipper

– Det som er rart er at symptomene fra gang til gang ikke er like. Det går også i bølger. Det er perioder jeg føler meg frisk og da tenker jeg at det er over og jeg kan begynne å trene igjen. Men så kommer sykdommen tilbake, og da vil man jo gjerne finne ut hva det er. Akkurat nå sitter jeg her med feber, sier den tidligere VM- og OL-vinneren i sprint.

Tenker ikke på landslagsplassen

Etter en meget god oppkjøring i sommer og høst, har sesongen for Ola Vigen Hattestad blitt litt av et mareritt. I oktober ble han rammet av sykdom, og siden har det blitt nye runder på sofaen med jevne mellomrom. Hans eneste resultat å vise til denne sesongen er en 8. plass fra verdenscupen i Davos i desember. Det kan også få store konsekvenser for Ola Vigen Hattestad inn mot neste års OL-sesong. Det er mange gode sprintere i Norge som ønsker seg en plass på neste års sprintlandslag. At Ørje-løperen står i fare for å bli vraket, vil han imidlertid ikke tenke på nå.

LES OGSÅ: VM på ski står i fare for OL-mester Ola

– Akkurat nå er fokuset mitt å bli frisk. Det er det jeg bruker energien på. Det andre får vi ta senere, påpeker han.

Familien sendt til VM

På vei til torsdagens konsultasjon på Olympiatoppen kjørte han også innom Gardermoen. Der ble samboer Katja Visnar, lille Ludvig (1) og deres aupair Mosca Cesar sluppet av. Neste stopp for dem blir VM i Lahti, mens Ola Vigen Hattestad blir hjemme på Mesnali i håp om at han skal bli frisk nok til å begynne å trene igjen. 34-åringen innrømmer at vil bli spesielt å se på VM fra tv-stua og ikke selv å være til stede. Siste gang han gjorde det var helt tilbake til 2007, da VM ble arrangert i Sapporo.

LES OGSÅ: Rammet av sykdom i jula – likevel ikke stresset før VM 

– Jeg er faktisk ikke sikker på hvor mye av VM jeg kommer til å se på. Det blir litt vanskelig for meg, sier han, og gir uttrykk for at det er tøft å være hjemme fra sesongens store mål.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags