RINGSAKER: Forrige sesong ble ødelagt av sykdom og endte med at 35-åringen ble vraket fra landslaget foran årets sesong. Ørje-mannen ga imidlertid ikke opp drømmen om å forsvare OL-gullet fra 2014. Han har i stedet kjøret et eget opplegg hvor han også har samarbeidet tett med det slovenske landslaget. Men helt på skinner har ikke oppkjøringen til årets sesong gått.

LES OGSÅ: Ble vraket fra det norske landslaget – nå trener Ola med et annet landslag

Flere sykdomsrunder

– Jeg har vært mye syk, sukker Ola Vigen Hattestad.

– Første runde hadde jeg i slutten av juli. Så nye runder i slutten av august og i september. Det begynner som uskyldige forkjølelser, men som likevel blir sittende i kroppen. Symptomene minner mye om de jeg hadde i fjor. Det virker som om immunforsvaret er svekket og aldri kommer ovenpå igjen, forteller han.

– Har du begynt å tvile på om du kommer skikkelig tilbake?

– Det er klart det går mange tanker igjennom hodet. Men jeg gir ikke opp. Jeg må bare ta en dag av gangen og gjøre det beste ut av den. Jeg har gått glipp av masse trening, men har nå fått en drøy måned med trening uten sykdom. Men det er klart sesongåpningen på Beitostølen om to uker kommer altfor tidlig. Jeg har ikke fått kjørt noen skikkelig hardøkter og ikke fått trent på høyt nok nivå til at jeg skal ha for store forhåpninger der, mener tidenes mestvinnende langrennssprinter, som i sommer hadde en plan om å være tidlig i form og komme raskt tilbake i landslagsvarmen. Tanken var å gå for topplassering i sprinten på Beito, for så å kvalifisere seg til verdenscupen på Lillehammer første helgen i desember og dermed melde seg på i kampen om OL-plasser.

LES OGSÅ: Lokal bedrift skal hjelpe Ola (35) – danner helt nytt lag

Gir ikke opp OL

– Jeg håper jeg får gå på Lillehammer uansett. Der har Norge ekstra kvoteplasser. Men om jeg ikke er i form til å kjempe om finaleplass der, så får jeg heller legge om på planene for å komme til OL. Da må jeg gå for å prestere bra i NM i januar og i verdenscupen i Planica helgen etter NM, forteller Ørje-løperen om sin plan B.

– Jeg gir ikke opp OL-drømmen før uttaket har skjedd, slår han fast.