To indre østfoldinger gikk senior-NM i kombinert: – Moro å gå mot Norges beste

MEGET JEVNE: Her går Oskar Wøien fra Trøgstad Skiklubb med Johannes Løken fra Askim IF hakk i hæl. For første gang på mange, mange år hadde Indre Østfold representanter i senior-NM i kombinert. 
FOTO: ERIK BORG

MEGET JEVNE: Her går Oskar Wøien fra Trøgstad Skiklubb med Johannes Løken fra Askim IF hakk i hæl. For første gang på mange, mange år hadde Indre Østfold representanter i senior-NM i kombinert. FOTO: ERIK BORG Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En trøgsting og en askiming gjorde at Indre Østfold var bedre representert enn på mange, mange år under senior-NM i kombinert. Oskar Wøien (17) og Johannes Løken (16) lever ut idrettsdrømmen.

DEL

ØYSTRE SLIDRE: Oskar Wøien ble nummer 33 og 37 på helgens to NM, først hopping på Lillehammer fredag, så langrenn på Beitostølen lørdag og søndag. Johannes Løken endte på plassene 34 og 38. De unge juniorene gikk mot landets aller beste, som også er av de beste i verden.

– Moro å prøve seg mot de gode, og interessant å se differansen, sier Oskar og synes egentlig ikke at det var så langt fram.

– Morsomt at vi var to lokale på NM, men jeg ville uansett ha satset på kombinert, sier Johannes som er førsteårsjunior. Oskar er inne i det andre året.

LES OGSÅ: Dette er Askim FKs nye trenerteam: – Bedre løsning kunne vi ikke ha fått

Reiste nordover

I fjor høst ble Oskar som den første av dem elev på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer. I år fulgte Johannes etter. Oskar går i andre klasse. Johannes er fersk med å ordne alt.

– De par første ukene var litt av en overgang og mye mer å gjøre, men det har gått seg fint til, sier Johannes.

(Saken fortsetter under bildene)

GA ALT: Kompisene fra Indre Østfold ga alt under kombinert-NM på Beitostølen.

GA ALT: Kompisene fra Indre Østfold ga alt under kombinert-NM på Beitostølen. Foto:

Han bor på hybelhuset til skolen og lager stort sett mat og middag selv. Et par ganger i uka tilbyr skolen et varmt måltid.

LES OGSÅ: Thea (20) gikk fort med Vibeke Skofteruds gamle ski

Ivrige og målrettede

Kombinertsjef Tore Storløpa Sneli forteller at Oskar fra Trøgstad Skikubb og Johannes fra Askim IF er ivrige gutter som gjerne vil bli bedre. Stor glød til å få framgang er gjengs for elevene på NTG.

– Jeg vil heve nivået både fysisk og teknisk. På sikt håper jeg å bli en dyktig senior, sier Johannes.

(Saken fortsetter under bildet)

I TOPP MILJØ: På Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer trener og jobber Johannes Løken (til venstre) og Oskar Wøien sammen med mange andre som vil nå langt i kombinert.

I TOPP MILJØ: På Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer trener og jobber Johannes Løken (til venstre) og Oskar Wøien sammen med mange andre som vil nå langt i kombinert. Foto:

– Jeg vil bli god som mulig, slår Oskar fast. – Akkurat nå arbeider jeg for å bli bedre teknisk i både hopp og langrenn.

Gener i familien

Begge guttene har fedre som har hoppet. De liker også å være fysisk aktivitet.

– Jeg har drevet ski med siden jeg kunne gå. Den første kombinertkonkurransen gjennomførte jeg ni år gammel. Som 12–13-åring fant jeg ut at kombinert er min idrett, sier Johannes.

– Jeg var et par år gammel da jeg hoppet for første gang, sier Johannes. 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags