SARPSBORG: – Jeg ledet vel med 50 meter da jeg fikk pinnen på siste etappe og hadde egentlig full kontroll, forklarer Andreas Deilhaug som kunne kysse stafettpinnen da han passerte mållinjen. Den skadeforfulgte løperen fikk æren av å løpe Askim IF inn til seieren i seniorklassen i Østfoldstafetten. 19-åringen løp den siste av i alt sju etapper. Avgjørelsen falt på fjerde etappe da Sverre Magnus Huse tok over føringen fra Spydeberg og distanserte de andre lagene. Askim IF økte også på de tre siste etappene og vant til slutt med 45 sekunder til arrangørklubben Sarpsborg. – Godt med gjennomkjøring frem mot stafett-NM 29. mai. Da stiller vi lag på 4x1.500 meter. Det blir spennende, forklarer 19-åringen som lover å ta det pent i russetiden med tanke på denne stafetten.

Storeslem av Askim

Askim IF imponerte ikke bare i seniorklassen for menn. Også i de tre andre klassene ble det stafett-jubel. I klasse gutter 11 til 16 år ble det Askim-seier. Vetle Aasland og Magnus Skaar la et godt grunnlag på de to lengste etappene. Til slutt kunne Christoffer Gaarder kontrollere inn til seier, fem sekunder foran Moss. Seier ble det også til Askim-damene i seniorklassen. Anne Johanne Lind førte Askim opp i ledelse på den tredje etappen. Sarpsborg klarte aldri å ta igjen ledelsen og Heidi Bjørsrud sikret en etterlengtet seier for damene i Østfoldstafetten. – Det blir spennende å se hvordan dette damelaget kan gjøre i Holmenkollstafetten neste helg. Målet er å rykke opp til eliteklassen. Men vi vet jo hvor bra lag de andre har, forklarer leder i friidrettsgruppa i Askim IF, Kåre-Werner Bjørnerud.

Ble disket

I klasse jenter 11 til 16 år var også Askims førstelag helt suverene. Men seinere i ble laget disket etter å ha løpt feil. Dermed vant Fredrikstad. – Typisk det. Vi har de siste årene blitt slått av Fredrikstad med noen få meter. Når laget nå vinner med 200 meter, så blir det disket, forklarer en opprørt Tommy Jacobsen i friidrettsgruppa. Årsaken var at en av Askims utøvere løp på feil side av et tre. Tidsmessig betydde det ingen ting, men Fredrikstad IF la inn protest. Askim IF leverte like etter på inn en lengre rapport på hendelsen. – Vi mener det var en arrangørfeil at de ikke merket løypa godt nok. Derfor skrev vi en rapport. Men jeg har vel liten tro på at avgjørelsen blir endret, mener Kåre-Werner Bjørsrud. Fredrikstad ble kåret som vinnere. Askims andrelag sikret seg en sterk andreplass.