Krangler om hopp-ruin

LANGVARIG SAK: Riving av Vardebakken i Mysen har versert i systemet i mange år. I januar 2006 ble dommertårnene brent opp under kyndig hånd av brannvesenet. Selve hopptårnet må rives, da det består av helseskadelige materialer.

LANGVARIG SAK: Riving av Vardebakken i Mysen har versert i systemet i mange år. I januar 2006 ble dommertårnene brent opp under kyndig hånd av brannvesenet. Selve hopptårnet må rives, da det består av helseskadelige materialer. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Vardebakken er livsfarlig og må rives. Askim-politikerne nekter fortsatt å dele kostnadene med Eidsberg.

DEL

I formannskapsmøtet før helgen gikk Askim-politikerne nok en gang enstemmig mot å dele rivingsutgiftene på cirka 260.000 kroner. Årsaken er temmelig enkel, ifølge ordfører Trygve Westgård.

– Det finnes ingen dokumenter som viser at vi er eier i anlegget. Da er det heller ikke naturlig at vi skal ta vår andel av utgiftene, påpeker han. Ordfører i vertskommunen for hoppbakken, Knut Herland, blir noe overrasket, da lokalavisen overbringer vedtaket i formannskapet i Askim.

– Var ikke dette et fellesprosjekt mellom kommunene og idrettslagene. Da har vi også et felles ansvar, mener han.

– Er du skuffet over vedtaket til Askim-politikerne?

– Selvsagt er jeg skuffet. Vi hadde håpet å få ryddet dette av veien og blitt ferdig med denne saken. Dette har blitt et svært farlig område og anlegget må rives før det skjer en alvorlig ulykke, påpeker Herland.

– Er det aktuelt for Eidsberg å få revet bakken, og så ta diskusjonen om utgiftsdeling i etterkant?

– Da vedtaket i Askim er helt nytt for meg er det naturlig å drøfte saken i formannskapet først. Vi får ikke gjort noe i høst likevel, sier han. Økonomisk støtte hvert år Eidsberg hevder Askim har kjøpt andeler i anlegget på lik linje med dem. Dessuten at idrettsforeningene i de to kommunene er med.

– Vi anser ikke at vi har eierandeler i bakken, men har gitt økonomisk støtte på lik linje med andre foreninger får av oss. I vedtektene står det også tindrende klart at det er idrettslagene som eier anlegget, mener Westgård. Eidsberg-ordføreren blir overrasket over bakgrunnen for avslaget fra Askim.

– Dette er ikke bra. Er vi uenige om jussen, så får vi be om juridisk bistand fra kommunens advokat. Det er et naturlig steg videre, men vi får drøfte det i formannskapet først, fortsetter Knut Herland. Askim-ordføreren synes også det er merkelig, dersom de var medeier, at de ikke ble spurt da verdier i Vardebakken ble fordelt ut til andre for noen år siden.

– Det hadde vært naturlig om også det ble tatt opp med oss.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags