Uvær satte spillerne på prøve – finspillet uteble i lokaloppgjøret

Eidsbergs keeper Kenneth Thømte klarte seg bra, men her måtte han kapitulere.

Eidsbergs keeper Kenneth Thømte klarte seg bra, men her måtte han kapitulere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lokaloppgjøret mellom Korsgård og Eidsberg i 7. divisjon vil nok bli husket mer for været og spillerforholdene, enn hva som foregikk ute på banen.

DEL

ASKIM: Da dommeren blåste i gang kampen på Askim stadion regnet og blåste det så mye, at det på et tidspunkt var aktuelt å avlyse kampen. Trenerne var imidlertid innstilt på at kampen skulle gjennomføres. Med det gikk avspark til oppsatt tid, 18:00.

Den første omgangen var preget av forholdene. Den tunge gressmatta og den sterke vinden gjorde at det var vanskelig å holde ballen på bakken, og finspillet uteble. De første 45 minuttene ebbet ut i 0–0. Da dommer endelig blåste av, forsvant spillerne raskt i garderoben og tilskuerne like kjapt til kiosken.

(Saken fortsetter under bildet)

TØFFE DUELLER: Det ble etter hver svært glatt på matta. Her er Korsgårds Kawa Sendi (liggende) i duell med Eidsbergs Christoffer Bordervik.

TØFFE DUELLER: Det ble etter hver svært glatt på matta. Her er Korsgårds Kawa Sendi (liggende) i duell med Eidsbergs Christoffer Bordervik.

LES OGSÅ: Populært treningssenter får nesten dobbelt så stort areal - utvider med lekeland

Brakåpnet andre omgang

Om første omgang var spillemessig svak, så fikk de fremmøtte på Askim Stadion virkelig valuta for inngangspengene de første minuttene ut i den andre omgangen. For etter kun 30 sekunder får Eidsberg en kjempesjanse etter et langt kast. Med det var tonen satt. Fem minutter senere scorer Eidsberg kampens første mål. Etter litt klabb og babb i feltet, trer målsnik Kenneth Aastrøm frem, og setter ballen inn i buret. Det til Korsgård-spillernes store fortvilelse som mener at målet skulle vært annullert for offside.

(Saken fortsetter under bildet)

Målscorerne Kenneth Aastrøm (med ball) og Kim Bihn Vo i duell.

Målscorerne Kenneth Aastrøm (med ball) og Kim Bihn Vo i duell. Foto:

Korsgård tilkjemper seg initiativet i kampen etter scoringen. Eidsberg-beina ble tyngre på den våte gressmatta. Det visste Korsgård å utnytte. Utligningen ble et faktum 20 minutter ut i den andre omgangen. En markkryper fra Kim-Binh Vo lurte seg under hendene på Eidsberg-keeper Kenneth Thømte, via stolpen og inn i nettmaskene.

(Saken fortsetter under bildet)

VANSKELIGE FORHOLD: Det var ikke enkelt å spille fotball på Askim stadion torsdag kveld. Her er det Korsgårds Kawa Sendin som prøver å stoppe Eidsbergs Anders Aarhus.

VANSKELIGE FORHOLD: Det var ikke enkelt å spille fotball på Askim stadion torsdag kveld. Her er det Korsgårds Kawa Sendin som prøver å stoppe Eidsbergs Anders Aarhus. Foto:

Begge lag kjempet for å sikre seg seieren. Eidsberg hadde den største muligheten til å avgjøre da de på overtid kom igjennom to stykker alene mot dagens, meget gode, Korsgård-keeper Thomas Bjørsrud. Det angrepet ble blåst av for offside, og kampen endte med det 1–1.

LES OGSÅ: Fotballdommer fikk gjennomgå av tilskuere: – Aldri opplevd lignende

Fornøyd med ett poeng

I garderoben etter kampslutt møttes trenerne for de respektive klubbene. Lars Vikeby fra Eidsberg IL og Tor Anders Brenno fra Korsgård IF, var begge fornøyde med ett poeng etter kampslutt.

(Saken fortsetter under bildet)

Her jubler Korsgård for sin 1-1-scoring.

Her jubler Korsgård for sin 1-1-scoring. Foto:

– Når kampen blir som den blir, så tror jeg begge lag kan si seg fornøyde med ett poeng, eller hva? Spør Brenno, trenerkollegaen.

– Ja, helt klart. Det var utfordrene og spille fotball i dag. Regnet og vinden, gjorde matta tung og ballen gjør litt som den vil når den kommer opp i lufta, konstaterer Vikeby.

(Saken fortsetter under bildet)

Krampene meldte seg etter hvert på det bløte underlaget. Her er det Thomas Myrrh som må ha hjelp av lagkamerat William L. Kirkevold.

Krampene meldte seg etter hvert på det bløte underlaget. Her er det Thomas Myrrh som må ha hjelp av lagkamerat William L. Kirkevold. Foto:

– Jeg syns vi er best i første omgang, og så tar Korsgård mer over i andre omgang. Så alt i alt må vi si at ett poeng til hvert av lagene var helt greit i dag, fortsetter Vikeby.

– Det er klart været skaper utfordringer. Vi spiller vanligvis fin fotball og liker å holde ballen på bakken. Det blir vanskelig i dag, med de forholdene. Det jeg egentlig syns er mest synd med det været vi fikk er at færre publikummere tok turen på kamp, sier Brenno.

LES OGSÅ: Mysen, Trø/Bå og Ørje kunne alle juble – for bunnlaget Skiptvet gikk det verre

Krevende spilleforhold

– I dag var det tøft, fortalte Korsgård-målscorer Kim-Binh Vo etter kampslutt.

– Jeg begynte å spille fotball igjen etter noen års pause i mai, så det var veldig morsomt å være med på lokaloppgjør igjen, forteller den tidligere Askim FK-spilleren.

(Saken fortsetter under bildet)

Korsgårds Thomas Myrrh i duell med Eidsbergs Christoffer Bordervik.

Korsgårds Thomas Myrrh i duell med Eidsbergs Christoffer Bordervik. Foto:

– Det blir mange tøffe dueller utpå der og det blir vanskelig for dommeren å henge med. Alt i alt skal vi si oss fornøyd med ett poeng, sier han med et glis og titter opp på trener Brenno som nikker enig.

Kampfakta

Fotball 7. divisjon menn

Askim stadion, cirka 70 tilskuere

Korsgård IF - Eidsberg IL 1-1 (0-0)

0-1 Kenneth Aastrøm (51)

1-1 Kim Bihn-Voo (65)

Korsgård: Thomas Bjørsrud, Håkon Mørk, Armin Konic, Kim-Binh Vo, Erik Iversen, Jørgen Sæves, Kawa Sendi, Morten Hellan, Jesper Nilsen, Kastriot Besimi, Thomas Myrrh, Najibollah Amini, IIham Mohammad Jillani, William Kirkevold, Haakon Hoel, Kevin Knutsen.

Eidsberg: Kenneth Tømte, Martin Tveit, Christoffer Bordevik, Anders Aarhus, Henrik Haug, Daniel-Andreas Friberg, Joacim Moe, Karl Einar Johansen, Marius Ruberg, Lars Lindblad, Sveinn Ingi Astvaldsson, Håvard Høitomt, Kristoffer Girnna, Fredrik Ekre, Christer Rakstad, Erik Søby, Kenneth Aastrøm.  

Gult kort: Armin Kosic, Erik Iversen, begge Korsgård

Dommer: Senad Milak, Sparta

Noen Eidsberg-supportere hadde tatt turen for å heie på sitt lag i det ufyselige været.

Noen Eidsberg-supportere hadde tatt turen for å heie på sitt lag i det ufyselige været. Foto:

Kampen ble sendt direkte på Smaalenene.no. Det ble en kald fornøyelse for kommentatorene Thomas Berg (t.v.) og Marius Lippestad og kameramann Sebastian Holsen.

Kampen ble sendt direkte på Smaalenene.no. Det ble en kald fornøyelse for kommentatorene Thomas Berg (t.v.) og Marius Lippestad og kameramann Sebastian Holsen. Foto:

Korsgårds William L Kirkevold får med seg ballen her i duell med Eidsbergs Martin Tveit (nummer 5).

Korsgårds William L Kirkevold får med seg ballen her i duell med Eidsbergs Martin Tveit (nummer 5). Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags