Hoppsporten lever i Indre Østfold – stor gjeng stilte på renn i Holmenkollen

Hopprekrutter fra indre Østfold: foran fra v. Emil Elias Brenna og Emil Schønemann Skaug, midten fra v. Linea Madelen Sulland Borgås, Josefine Løken, Arnt Nicolai Christensen, Håvard Rygg Krogedal, bak fra v. Adrian Holm Bjørkli, Johannes Løken, Sander Rygg Krogedal, Kai Evan Fjelstad og Marius Johannessen

Hopprekrutter fra indre Østfold: foran fra v. Emil Elias Brenna og Emil Schønemann Skaug, midten fra v. Linea Madelen Sulland Borgås, Josefine Løken, Arnt Nicolai Christensen, Håvard Rygg Krogedal, bak fra v. Adrian Holm Bjørkli, Johannes Løken, Sander Rygg Krogedal, Kai Evan Fjelstad og Marius Johannessen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Til tross for snøfattige vintre, blomstrer hoppsporten i distriktet. Hele 13 utøvere stilte i Jentene og guttenes Holmenkollrenn søndag.

DEL

OSLO: Forholdene i Holmenkollanlegget var perfekte for skirenn søndag. Nysnø på trærne, noen minusgrader og sol inn i det flotte rekruttanlegget Midtstulia ga en flott ramme for Jentenes og guttenes Holmenkollrenn i hopp og kombinert. I alt 13 utøvere fra klubber i Indre Østfold var i aksjon i de fire bakkene i Midtstulia (K10, K20, K40 og K 60). Aldersmessig spente utøverne fra sju år til 55 år.

LES OGSÅ: Mysen-mann skal til OL: – Vanligvis står jeg ute og fryser. Nå tar jeg med tøfler og joggebukse

God debut

I K 10 bakken oppnådde sju år gamle Emil Elias Brenna (Hobøl IL) hopp på 6 og 7,5 meter. Linea Madelin Sulland-Borgås fra samme klubb tråkket bra til og ble målt til 9 og 8,5 meter. Adrian Holm Bjørkli fra Askim IF har nettopp begynt som skihopper og var debutant. Han nådde også 9 og 8,5 meter.

(Saken fortsetter under bildet.)

I K 20 bakken var det brødrene Håvard og Sander Rygg Krogedal fra Hobøl IL som gjorde seg bemerket med lange hopp. Begge tangerte bakkerekorden på 20 meter, men det var yngstebror Håvard som vant duellen med klart bedre stil enn storebror Sander. Håvard vant klassen for gutter 12 år og eldre, mens Sander tok 2.-plassen. Kai Evan Fjelstad fra samme klubb tok 5.-plassen etter hopp på 13 og 14 meter.

LES OGSÅ: Marius hoppet 144 meter i storbakken på Rena - dette får han belønning for

Hobølduell

Hobølhopperne Arnt Nicolai Christensen og Emil Schønemann Skaug hadde en liten intern duell i K 40 bakken. Christensen var imidlertid klart best i begge omganger med hopp på 37,5 og 40 meter, og vant klassen 12 år og yngre. Skaug hoppet 32,5 og 34,5 meter, men hadde klassens beste stil. Det bidro til å sikre tredjeplassen.

Marius Johannessen fra Slitu IF ble målt til 25 og 26 meter, og endte på 10. plass. Josefine Løken (Askim IF) hoppet i jentenes C-klasse for rekrutthoppere. Hun nådde 23,5 og 24 meter.

LES OGSÅ: Mysen-mann bak dokumentar om hopplandslandslaget

Med i Kollenhopp

I den største bakken i Midtstulia (K 60) var det tre utøvere fra Indre Østfold til start med stor aldersforskjell. Veteranhopperen Arnstein Vatle fra Askim (Trøgstad Skiklubb) holder også på veteranstil i bakken og landet på 51,5 og 52 meter.

Med mye lavere fart oppnådde Johannes Løken (Askim IF) 51,5 og 54 meter på sine to hopp, og ble nummer 11 i A-klassen for rekrutthoppere (13-16 år).

(Saken fortsetter under bildet.)

I B-klassen for rekrutthopperne imponerte Adrian Aadalen fra Trøgstad Skiklubb. Hans hopp ble målt til 58,5 og 60,5 meter. Det holdt til 2. plass i klassen, bak Øystein Thorshov fra Skimt som nådde 62 og 63 meter. Disse to satser på skihopping og er med i treningsgruppe for hopprekrutter i Kollenhopp.

Kombinertsatsing

Josefine Løken var den eneste jenta som gjennomførte kombinert under Jentenes og guttenes Holmenkollrenn i rekruttklassen. Storebror Johannes Løken hadde mye å ta igjen i sporet etter beskjedne lengder i hoppbakken, men leverte et solid langrenn over 3 km. Begge reiser til Kombilekene på Tolga til helga. Sesongens store renn for Josefine blir Solan Gundersens vinterleker på Alvdal, mens Johannes skal prøve seg i hopp, kombinert og kombicross i hovedlandsrennet.

(Saken fortsetter under bildet.)

KOMBINERTJENTE: Josefine Løken kjempet seg gjennom langrennsløypa

KOMBINERTJENTE: Josefine Løken kjempet seg gjennom langrennsløypa Foto:

Gode treningsforhold

Bård Løken, som er trener i Furukollen Hoppteam, opplyser at det er gode treningsforhold i hoppbakkene i Indre Østfold for tida. Det er preparert bakker i Granskollen i Tomter, Furukollen i Trøgstad og Prestenga i Askim. Kai Fjeldstad i Tomter Hoppteam, Hobøl IL, forteller at det er klart for renn i Granskollen, Brandkasselekene, på søndag. Både Løken og Fjeldstad håper at mildværet som er meldt, ikke blir så kraftig at det ødelegger de fine forholdene i hoppbakkene.

Med i Oslo Skifestival

Parallelt med Jentene og guttenes Holmenkollrenn ble også Oslo Skifestival arrangert samme sted. Det er langrenn for alderen 8 til 16 år. Flere tusen deltok. Her stilte Spydeberg IL med noen løpere lørdag. Klart beste prestasjon sto Fredrik Hesjedal-Tronstad for. Han gikk inn til en sterk 14. plass blant de 137 deltakerne i gutter 11 år med tiden 7,15 minutter på to kilometer. Oliver Sandbæk-Skjørten ble nummer 98 i samme klasse i Holmenkollen. Anna Solberg ble nummer 44 i jenter 11 år med 126 deltakere. Disse løperne stilte søndag opp i Drøbakrennet. Her gikk Anna Solberg til topps. Med tiden 9,27 minutter i den to kilometer lange løypa vant hun klassen sin med nesten et halvt minutts margin. Fredrik Hesjedal-Tronstad ble her nummer fire i gutter 11 år. Til slutt nevner vi at Martin Lund Sjøen ble nummer fire i menn 17 år i Drøbak.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags