Gå til sidens hovedinnhold

Klar for ny istid

Artikkelen er over 15 år gammel

På samme is, men i helt nye drakter. Familien van Megen gikk til Rakkestad IF foran denne sesongen. Samtidig er fortsatt kunstisen i Båstad hjemmearena.

TRØGSTAD: Mange i skøytemiljøet stusset nok på at familien van Megen fra Eidsberg skiftet klubb etter forrige sesong. Etter mange år i Båstad IL valgte far André og hans fire barn å melde overgang til Rakkestad IF. Litt rart, siden klubben kun hadde to løpere og ingen kunstisbane. – Vi meldte overgang kun på grunn av treneren, sier Wibeke og Frida van Megen.

Ny trener

For i Rakkestad er Ivar Njøs trener. Trønderen, som er broren til mer kjente Grunde Njøs, har gitt jentene et nytt løft. – Vi trengte forandring. Ivar er utrolig dyktig, og har lært oss masse. Vi er blitt mye bedre i år, forklarer jentene. De ambisiøse Eidsberg-søsknene har et mål for øyet. Det er å forbedre de gamle personlige rekordene som ble satt i Båstad-drakta. I helgen slettet Frida van Megen tre av sine rekorder under norgesmesterskapet i Vikingeskipet. Flere vil det bli, tror trener Ivar Njøs. – Vi trener litt etter Peter Muellers (landslagstrener) prinsipper. Normalt vil det ikke gi resultater før det andre året. Men det ser veldig bra ut allerede. Frida var vel den eneste utøveren under norgesmesterskapet som satte personlige rekorder på tre øvelser, forklarer trønderen.

Frida størst talent

Treneren er full av lovord om van Megen-søsknene og tror de vil nå langt. – De er selvgående og det er viktig. I tillegg er de flinke til å passe på hverandre. En veldig fin gjeng å trene, slår han fast. Han ser 16-åringen Frida som det største talentet av de fire. – Frida er langt fremme både nasjonalt og internasjonalt. Spesielt som allrounder. Wibeke kan også bli god, men hun trenger å bli enda sterkere etter som hun har vokst mye de siste årene. Suzanne har også vist at hun er et talent, men hun er midt i vokseperioden, så hun sliter litt med koordinasjonen. Når hun blir ferdig utvokst, så kan hun begynne å forbedre styrken sin. Da vil hun bli bra. Yngstemann Erik er flink til å trene og blir god før eller siden, mener han, før han legger til: – Men uten André (pappa) så hadde det vært vanskelig for søsknene å lykkes. Han er flink til å støtte opp.