Spydeberg-mannen kjørte Rally Wales for første gang i 2000. Siden har det vært ett av hans favorittløp. I 2011 ble han nummer tre. Nå er han på plass igjen og håper på ny topplassering i sin Ford Fiesta RS i dette grusrallyet.

– Det er et vanskelig løp å kjøre, og mye kan skje, men jeg håper på en toppfemplassering. Jeg mener jeg er god nok for det. Jeg skal i hvert fall gi alt. Nå skal jeg også, som én av to førere, kjøre på Pirelli-dekk. Det tror jeg blir en fordel, sier Solberg til Smaalenene.no, som tidligere i år har kjørt på Dmack.

– Hvem vinner Rally Wales?

– Vanskelig å si, men Sebastien Ogier er allerede verdensmester, og har jo vist seg som best i år. Så han er vel en favoritt. Men jeg håper virkelig Mads Østberg får seg en opptur. Det har han fortjent, mener han.

Rally Wales er årets 13. og siste VM-runde og starter fredag og avsluttes søndag. Totalt skal det kjøres 23 fartsetapper. Henning Solberg har kjørt fem VM-runder tidligere i år og er nummer 11 med 26 poeng sammenlagt. Neste år ønsker han å kjøre enda mer rally.

– Ønsket mitt er å kjøre full rallysesong neste år. Jeg jobber på spreng for å få det til og jeg vet jo at mange team ønsker seg erfarne sjåfører. Så får vi se. Jeg kan ikke love noe, men håper på det, sier 41-åringen, men utelukker ikke at det også kan bli noen VM-runder i rallycross neste år.

28. og 29. november i år skal han kjøre siste VM-runde i rallycross i Argentina. Da for Monster Energy Team. Ifølge Solberg selv har han tilbud om å kjøre full rallycross-sesong for teamet neste år.

– For min egen del er rally morsommere enn rallycross. Da får jeg kjørt mer bil, og rally er større internasjonalt. Men samtidig er det lettere å ta med familien på rallycross. Så uansett tror jeg at det blir noe rallycross neste år, legger han til.