SPYDEBERG: Der skal de stilles ut i den nye idrettshallen, som en begynnelse på en mer omfattende Solberg-utstilling. – Petter har lovet å bidra med flere effekter etter hvert. Vi ønsker på sikt å skape et opplevelsessenter for rallysport, men dette er kun på idèstadiet foreløpig. Vi skulle gjerne hatt en tydeligere profil på at Spydeberg er rallykommune nummer èn i Norge, sier ordfører Stein Håland.

Frem og tilbake

Vinnerskoene har vært på en lang reise siden gull-løpet i Wales for to år siden. SOS Barnebyer fikk dem, og auksjonerte dem bort på P4. Eurocash på Svinesund kjøpte dem for 25.000 kroner, og hadde dem utstilt i butikken. Sjefen der ga dem videre til Regina og Viktor Nilsen, som samler inn penger til fattige barn i Honduras. Halden-paret satte i gang et lotteri, hvor de signerte skoene var hovedgevinst. Men skoene ville tydeligvis tilbake til Svinesund, for vinneren ble en ansatt på Maxi Mat like ved Eurocash. Hun ga dem imidlertid tilbake til prosjektet, som igjen henvendte seg til Spydeberg kommune. De tente på ideen, og kjøpte skoene for 10.000 kroner. Det betyr at skoene har innbragt hele 60.000 til de to humanitære formålene.

– Her de hører hjemme

Spydeberg kommune kjøpte for øvrig lodd for 1.000 kroner først, men hadde ikke hellet med seg. – Skoene har kostet oss en del, men pengene går til et godt formål. Og nå er skoene der de hører hjemme, mener ordfører Håland. – Jeg håpet at Spydeberg kommune ville kjøpe dem, og er kjempeglad for at de gjorde det. Dette er historiske sko, sier Viktor Nilsen. Andrepremien i lotteriet ble også «utdelt» i går. Freddy Skarning fra Årum i Fredrikstad fikk en tre kilometers, fartsfylt kjøretur med Henning Solberg i Tomterskauen. De øvrige premiene var en dagstur til neste års Rally Sverige og 28 Rally Supreme-pizzaer.