Gå til sidens hovedinnhold

Julie vant igjen

Artikkelen er over 17 år gammel

Etter en forrykende sesong var Julie Frøslev Mathisen (11) igjen på startstreken under gårsdagens karusell-stevne. Denne gangen var det 600 meter som sto for tur, og Askim-løperen vant overbevisende som så ofte før.

– Det var litt tungt i dag. Jeg har ikke trent så mye som jeg pleier i sommer, og ble fort stiv, forteller hun etter løpet.

Tiden 2,05,54 var over fem sekunder bak hennes personlige rekord, som hun satt under Tyrving-lekene tidligere i sommer. Det holdt til sølv den gangen, men i dag ble det førsteplass. Julie trodde ikke på pers før 600 meteren, men håpet å vinne løpet. 11-åringen gikk i tet fra start, og fikk raskt en luke til de andre konkurrentene. Ledelsen økte og økte fram til mål, der hun vant med over 50 meter.

– Jeg håpet bare det skulle gå ganske bra og er passe fornøyd med løpet. Det er mye lettere å løpe sammen med noen som man kan løpe forbi mot slutten, forsetter hun.

Flere gode løp

Julie har flere gode løp bak seg fra tidligere i sommer. Hun vant 800 meter både under Norway Games på Nadderud stadion og G-sport-lekene på Lillehammer, der hun også tok bronse på 600 meter.

– Jeg synes det er mest moro å løpe langt, selv om jeg blir veldig sliten, innrømmer Askim-jenta.

Julie tok også andreplass i liten ball og delt førsteplass i høyde onsdag kveld.

Fersking på banen

FIL Bamses nye friidrettsutøver, Håkon Jensen, var den eneste eidsbergingen som stilte til start på Askim stadion. Men han gjorde en bra representasjon på 60 meter, høyde og liten ball.

– Jeg har vært med på alle karusell-stevnene år, forteller 8-åringen, som begynte med friidrett i våres.

Han konkurrerer i 9-årsklassen, da dette er den yngste klassen i karusell-serien.

– Men da får jeg mer konkurranse da, smiler han, og fortsetter:

– Det er liten ball som er mest moro, fordi jeg liker best å kaste, forklarer Håkon. Han vil også være og se på Askim stadion under klubbmesterskapet for Askim IF, som er åpent for alle.

Fri-Kam var også representert i Askim, og viste som vanlig styrke i kastøvelsene.