Jørgen (24) tok NM-medalje på skøyter: – Fornøyd med plasseringen, men ikke med tiden

NM-BRONSE: Jørgen Sæves (24) sikret seg bronsemedaljen på 500 meter under NM enkeltdistanser i Vikingskipet.

NM-BRONSE: Jørgen Sæves (24) sikret seg bronsemedaljen på 500 meter under NM enkeltdistanser i Vikingskipet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

NM-bronse på 500 meter gledet, men Jørgen Sæves mener han har langt mer inne.

DEL

HAMAR: Skøytesesongen er i full gang for norgeseliten. Forrige helg var det norgescup i Vikingskipet på Hamar. Da endte Jørgen Sæves på fjerdeplass på 500 meter med tiden 35,98.

Denne helgen er han tilbake samme sted, men da med NM enkeltdistanser på programmet. Allerede fredag var han i aksjon på 500 meter. Askimingen, som konkurrerer for Båstad IL, var satt opp i nest siste par mot Henrik Rukke. Med en sterk avslutning sikret han seg parseier og ledelse på tiden 35,63. Dermed var han minst sikret bronsemedalje.

I siste par på 500 meter gikk OL- og VM-vinner Håvard Holmefjord Lorentzen og sprinttalentet Bjørn Magnussen. De to gikk inn på tidene 35,03 og 35,19 og tok de to første plassene.

LES OGSÅ: Jørgen (23) må bla opp over 100.000 kroner for landslagsplassen – drømmer om en lokal hovedsponsor

Ikke helt fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med bronsemedalje. Selve løpet er jeg ikke fullt så fornøyd med, sier 24-åringen, og forklarer hvorfor:

– Jeg kom veldig dårlig ut og la igjen mye tid de første 100 meterne, før jeg fikk opp farten. De siste 200 meterne var av høy klasse. Så får jeg startene til å sitte, så kommer dette til å bli veldig bra framover, mener landslagsløperen, som i fjor på samme tid overrasket hele Skøyte-Norge med å ta sølv på samme distanse. Da sto han utenfor landslaget.

– Sølvet i fjor var egentlig et lite ran. Både Håvard Lorentzen, Henrik Rukke og Bjørn Magnussen var bedre i snitt enn meg forrige sesong. Men denne bronsen i dag, derimot, føler jeg at jeg fortjener, sier Sæves, som har en pers på 35,23 satt i Changchun i Kina i mars i år.

LES OGSÅ: Må ta den tunge veien ned: – Det er så jævlig kjipt...

Blitt fysisk sterkere

Under ledelsen av den kanadiske sprintlegenden, Jeremey Wotherspoon som nå er norsk landslagstrener, føler Jørgen Sæves at han har tatt mange steg.

– Ikke minst fysisk. Jeg har gått opp noen kilo og veier nå 77 kilo. Det er de riktige kiloene jeg har lagt på meg. Målet er at jeg skal bli en mer stabil løper. Litt sånn som Håvard Lorentzen er. Han går jevnt bra hele sesongen, men hever seg ekstra når det er noen høydepunkt, sier Sæves, og håper fredagens bronse skal føre ham til Japan og verdenscup i sprint 16. til 25. november.

– Norge har fire plasser på 500 meter i verdenscupen. Jeg håper og tror jeg får en av dem. På 1.000 meter blir det nok verre. Der har Norge bare tre plasser. I år har jeg ikke fått gått mer enn to 1.000 meter. Jeg mangler selvtillit og har ikke fått det helt til å sitte. Men det kommer seg sikkert utover. På grunn av en skade, slet jeg litt i oppkjøringen. Nå er jeg helt skadefri, men trenger et par uker til før jeg er der jeg skal være, forteller Sæves, som avslutter helgens NM med 1.000 meter søndag. Der har han 1.09,77 som pers, satt helt tilbake til 2015 i Salt Lake City.

– Målet denne sesongen er å gå ned persene ytterligere og kanskje ta verdenscuppoeng, avslutter han.

LES OGSÅ: Korsgård IF og Askim FK har bestemt seg for å slå seg sammen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags