Jørgen (23) tatt ut på skøytelandslaget – håper likevel å fortsette med fotball

TILBAKE: Etter to sesonger utenfor landslaget er Jørgen Sæves tilbake. Han er tatt ut på sprintlandslaget, samme lag som OL- og VM-mester Håvard Lorentzen er på.

TILBAKE: Etter to sesonger utenfor landslaget er Jørgen Sæves tilbake. Han er tatt ut på sprintlandslaget, samme lag som OL- og VM-mester Håvard Lorentzen er på. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I to sesonger har Jørgen Sæves kjørt eget opplegg. Det har gitt resultater. Nå er han igjen tilbake på landslaget.

DEL

ASKIM: Jørgen Sæves var en del av sprintlandslaget fram til høsten 2015, men fikk da en disiplinærstraff. Mot alle odds har han kjempet seg tilbake i skøytetoppen på egenhånd. Denne sesongen har gitt ham sølv i sprint-NM, deltakelse både i verdenscupen, sprint-EM og sprint-VM. I sistnevnte mesterskap yppet han seg helt oppe blant de aller beste i verden. Han ble totalt nummer 17.

Får sprintlegende som trener

Nå har også forbundet valgt å ta Askim-gutten inn igjen i varmen. 23-åringen er tatt ut på sprintlandslaget hvor blant annet OL- og verdensmester Håvard Lorentzen er. Laget trenes av den kanadiske sprintlegenden Jeremy Whoterspoon og av Edel Therese Høiseth.

– Jeg er glad for å bli tatt ut. Nå får jeg et større støtteapparat rundt meg og bedre lagkamerater, sier Jørgen Sæves.

Sist gang han ble tatt ut på landslaget var han bare 19 år. Da ble det for mye, og feil trening på Sæves.

– Jeg som 19-åring med 70 kilo ble trent helt likt som 27-åring med 85 kilo. Det ble i mine øyne feil. Så jeg håper å få mer frihet enn sist. Men det har jeg også fått inntrykk av at det er. Det virker som om det er mer individuell tilpasning, og det liker jeg, sier Båstad IL-løperen.

LES OGSÅ: Oppgitte etter krangler på fotballbanen: – Vi sliter med holdninger

Ønsker å spille fotball

Det siste året har Jørgen Sæves brukt fotballen som et ledd i treningen. Det mener han har gjort ham til en bedre skøyteløper. Derfor er han innstilt på å fortsette å trene og spille kamper for Korsgård i 7. divisjon.

(Saken fortsetter under bildet)

TRIVES MED FOTBALL: Jørgen Sæves spiller fotball for Korsgård i 7. divisjon og håper å fortsette med det også fram til høsten.

TRIVES MED FOTBALL: Jørgen Sæves spiller fotball for Korsgård i 7. divisjon og håper å fortsette med det også fram til høsten. Foto:

– Jeg har jo i år gått mye raskere de første 100 meterne, og avslutningene har også vært gode. Det mener jeg fotballen skal ha æren for. Og så er det selvfølgelig gøy å spille. Så jeg har ikke lyst til å legge fotballen på hylla, selv om jeg er på landslaget. Naturlig nok blir det kanskje ikke like mye som tidligere, men jeg håper ikke forbundet setter seg helt på bakbeina, sier 23-åringen, som faktisk i kveld spiller treningskamp for Korsgård mot Hafslund.

Fra 1. mai er det imidlertid skøyter som får første prioritet uansett. Da starter oppkjøringen til en ny sesong på isen. Første samling finner sted på Olympiatoppen i Oslo. Jørgen Sæves grugleder seg til å komme i gang.

– Jeg gleder meg ikke veldig. For jeg vet hva som kommer på den samlingen der. Vi kommer til å bli testet hardt. Det kommer til å gjøre vondt. Men vi får sikkert igjen for det til vinteren, påpeker han.

LES OGSÅ: Treneren måtte stå i mål – holdt nesten buret rent

Norges Skøyteforbund har tatt ut følgende løpere til forbundsgruppene senior for sesonge 2018/2019:

Distanse 
Ida Njåtun 
Sofie Karoline Haugen 
Camilla Lund 
Ellen Bjertnes 
Sverre Lunde Pedersen 
Sindre Henriksen 
Håvard Bøkko 
Simen Spieler Nilsen 
Allan Dahl Johansson

Sprint 
Hege Bøkko 
Martine Ripsrud 
Anne Gulbrandsen 
Håvard Holmefjord Lorentzen 
Bjørn Magnussen 
Henrik Fagerli Rukke 
Jørgen Sæves

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken