Iskald avslutter

Artikkelen er over 13 år gammel

Utenfor håndballbanen er han en stille og beskjeden gutt. På banen er han derimot en ener. Nå er 16-åringen Magnus Jøndal blitt tatt ut til landslagssamling.

DEL

SKI: – Magnus levere alltid varene. Han er en utrolig klok spiller og en elegant avslutter. Teknisk sett er han på et veldig høyt nivå, forklarer Ski-trener Vidar Nordby.

Ødela skulderen

For det er Ski som er klubben til Magnus Jøndal. Sammen med spillere fra Follo-regionen, samt noen fra Mosse-distriktet, spiller han på Skis gutter 17-lag – ett av landets beste. Klubben har såpass mange spillere at den har to lag med i regionsserien, hvor også HK Trøgstad har sitt lag. For øyeblikket spiller Mangus Jøndal på andrelaget. Noe av grunnen skyldes en skade han pådro seg i sommer. – Jeg ødela skulderen min på en fotballtrening og fikk ikke trent håndball på fem uker. Dermed gikk jeg glipp av sesongstarten og havnet på andrelaget, forklarer Tomter-gutten, som likevel har overbevist såpass at han er én av 20 som er blitt tatt ut til landslagssamling i Drammen i midten av denne måneden. Han tror godt spill i en turnering i Sverige tidligere i sommer var årsaken til uttaket. På den turneringen var nemlig også landslagsledelsen til stede. Nå har 16-åringen, som er kantspiller, lyst til å vise seg frem på ny.

God avslutter

– Jeg håper å bli tatt ut på landslaget etter denne samlingen. Det hadde vært moro, sier Jøndal, som får følge av klubbkameraten Fredrik Bones til samlingen. Selv mener eleven ved Askim videregående skole at det er avslutningene han er best på. Fortsatt har han litt å gå på defensivt. – Jeg er ikke så god i forsvar som i angrep. Fortsatt har jeg også litt å gå på når det gjelder fysikken. Men det går stort sett bra, mener han videre og håper at han utover i sesongen blir flyttet over på førstelaget. Det er der han har mest lyst til å spille. Men aller først vil han spille med flagget på brystet. Da må han overbevise om to uker. For øvrig er også HK Trøgstads dyktige målvakt Bjørn Olav Raasok tatt ut til denne G88-samlingen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags