– Dugnadsånden er på vei ut. Mange tror det er bare å betale seg ut

GOLFLEDER: Odd Tore Mattson støtter Tom Bolstad i Askim FK. ARKIVFOTO

GOLFLEDER: Odd Tore Mattson støtter Tom Bolstad i Askim FK. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Før helgen gikk daglig leder i Askim FK, Tom Bolstad, ut og advarte mot et fallende engasjement rundt klubben. Både mangel på sponsorer og frivillig innsats bekymrer fotball-lederen. Bolstad fikk langt på vei støtte fra leder i Mysen IF Fotball.

– Det har blitt vanskeligere å rekruttere folk til å stille opp. Mamma- og pappatrenere slutter også tidligere enn noen gang. Noen stiller opp som trenere, men hadde flere bidratt, så hadde det blitt mindre på alle. Foreldregrupper rundt lagene er også blitt borte, sa Bolstad blant annet.

Høster mer støtte

Bolstad frykter rett og slett for klubbens fremtid om ikke forholdene bedrer seg.

Nå har nok en idrettsleder engasjert seg i saken. Leder for Askim Golfklubb, Odd Tore Mattson er like bekymret.

– Jeg må bare si meg enig. Dugnadsånden er på vei ut. Mange tror det er bare å betale seg ut av dugnadene, men arbeidet må jo gjøres av noen og hvem da om alle bare betaler, sier Mattson i en kommentar på Smaalenenes Avis.

Se til Trøndelag

– Jo flere som stiller opp jo mindre jobb blir det på den enkelte. Se til Trøndelagsfylkene hvor dugnadsånden er på topp hva de greier å få til. Så min bønn til alle som er medlemmer til idrettslag, still opp for din klubb så vil fremtiden være lys, mener han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags