Byens egne landslagsspiller i fotball, som imponerte stort i Bjarne Berntsens tropp under fotball-VM i Kina, har ført til fotball-boom. Nå vil alle gå i 28-åringens fotspor.

– Det har nær doblet seg utover høsten. Stadig kommer det til flere jenter, forklarer trener Thomas Ruyter og pappa Bjørn Arnesen.

Helten for jentene

Den store helten er uten tvil Camilla Huse, som gjerne stikker innom treningene en gang i blant.

Da Smaalenenes Avis var innom treningskvelden til 10-12-årsjentene, var det godt over 50 jenter i utfoldelse med ballen. Denne kvelden skulle Camilla Huse vært til stede, men sammen med Kolbotn spilte hun inn cupfinalesang. Det tok lenger tid enn planlagt, så hun måtte melde avbud.

– Jentene er veldig opptatt av Camilla Huse. Hun inspirerer dem til å trene. Kanskje ikke så rart med en landslagsspiller boende i Askim, påpeker Ruyter og Arnesen.

Det er ikke mer enn to-tre år siden jentefotballen lå med brukket rygg. Det var kun et par lag tilbake. Siden de kom under Askim FKs vinger har det tatt av. Nå har klubben lag i alle aldre.

– Vi har slitt mest med seniorlaget, men målsettingen er å få til et 11-lag til året. Nå håper vi flere damespillere vil være med, slik at jentene som vokser opp har noen å se opp til, forklarer Thomas Ruyter.

Topplag for damer

Sammen med Bjørn Arnesen er de sikre på at det er enklere å skape et topplag for damer i fremtiden.

– Askim har potensial til å skape et topplag på damesiden på sikt. Nå har vi fått et grunnlag å jobbe med. Fremover er det viktig at Askim FK prioriterer jentene. Bare slik kan vi utnytte Camilla-effekten, mener de.

Også jentene stortrives.

– Fotball er veldig gøy. Vi har lyst til å bli så gode som Camilla Huse, forklarer noen av jentene på trening denne kvelden.

Utfordringen til klubben er nå å skaffe nok trenere til alle jentene som vil spille fotball.

– Mange stiller opp, men det tar tid å få kvalifiserte trenere, avslutter Ruyter.