– Jeg er verdens stolteste bestefar

I TOPPEN: Bestefar Ole Åsmund Villumstad og far Ståle Villumstad er på plass og fulgte barn og barnebarn Fredrik Eirinsønn Villumstads imponerende start av junior-VM. Han bare fløy nedover OL-bakken fra 15 år tilbake.

I TOPPEN: Bestefar Ole Åsmund Villumstad og far Ståle Villumstad er på plass og fulgte barn og barnebarn Fredrik Eirinsønn Villumstads imponerende start av junior-VM. Han bare fløy nedover OL-bakken fra 15 år tilbake. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Åsmund Villumstad er et eneste stort smil. Barnebarnet Fredrik (17) er brått en av verdens beste skihoppere. OL-bakken ved Salt Lake City ble taklet på fenomenalt vis.

DEL

SALT LAKE CITY: – Solt og imponert? Å, ja. Jeg har aldri vært stoltere, smiler Ole Åsmund Villumstad.

Spydebergingen er i Utah i USA. Det er junior-VM i nordiske grener. Der følger 70-åringen svevene til barnebarnet Fredrik Eirinsønn Villumstad i bakken som ble brukt under OL i 2002.

Første konkurranse var det individuelle rennet. Fredrik som bor på Ellingsrud i Oslo, hadde startnummer 1 i første omgang. 17-åringen kjente at nervene tok tak.

– Jeg tror aldri at jeg har vært så nervøs noen gang tidligere, men så fikk jeg på meg hoppdressen. Det roet seg. Jeg har noen triks i ermet.

– Triks som kan avsløres?

– Ikke noe annet enn pusteøvelser og så har jeg fått mange god råd fra far (Ståle Villumstad).

Bedre enn forbildet

Som liten gutt ble Fredrik fengslet av Sigurd Pettersens hopping på TV.

– Jeg synes det så spennende ut og fikk lyst til å prøve hopp.

Det ble lekehopping før starten i Ellingsrudkollen på Ski. Fredrik fikk låne utstyr av idrettslaget Skimt, som ble klubben for litt over ti år siden.

Saken fortsetter under bildet.

SUPER DEBUT: Fredrik Eirinsønn Villumstad taklet nerver og ble beste norske på 11. plass under junior-VM.

SUPER DEBUT: Fredrik Eirinsønn Villumstad taklet nerver og ble beste norske på 11. plass under junior-VM.

Sigurd Pettersen deltok ifølge Det internasjonale forbundet (FIS) aldri i junior-VM. Som senior ble Pettersen både verdensmester og hoppukevinner. Så mulighetene

Østfoldmesteren

Selv om bestefar er stolt og også har hoppet på ski, understreker han at det er barnebarnet Fredrik og sønnen Ståle som har æren. Ståle, som er oppvokst i Spydeberg, er en stor ildsjel i hopp og følger meget aktivt opp.

– Men bestefar hoppet også en del?

– Jeg ble i hver fall østfoldmester ett år, smiler spydebergingen.

Ole Åsmund ble best i fylket. Barnebarnet Fredrik er den 11. beste i verden.

– Fornøyd? Å, ja, jeg bare gliser, men skulle gjerne ha vært én plass lenger opp. Det hadde vært enda bedre å bli blant de ti beste.

Laghopp neste

Junior-VM fortsetter med laghopp i dag.

– Hopper alle fire bra, bør det være medaljemulighet.

– De andre må få noen god tips fra deg?

– Det trenger jeg ikke å gi. Alle kan dette meget bra, smiler landets beste.

Avstanden fram

Junior-VM ble for øvrig vunnet av Viktor Polasek fra Tsjekkia. Han var 21 poeng bedre enn Fredrik Villumstad. Vinneren er to år eldre og sisteårsjunior. Villumstad har absolutt tenkt å bruke de to kommende årene til å heve nivået betraktelig. Resultat i Utah Olympic Park natt til onsdag vil garantert bare øke gløden og motivasjon framover.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags