SLOVENIA: Ole Andreas Skatvedt fra Trøgstad var en av mange som deltok.

På en uoffisiell lengdekonkurranse fredag gikk han rett i bakken. Dette var ikke i skiflygingsbakken, men i en storbakke med K-punkt på 125 meter. Den snart 53 år gamle lokføreren var lysten på et langt svev og klinte til. Trolig landet han på 142 meter, som er ny pers. Men så gikk det galt – fryktelig galt. Ole Andreas Skatvedt gikk regelrett på trynet.

LES OGSÅ: Ola (35) gjør trolig «comeback» – møter skistjernen Johannes Klæbo (21) til sprintduell

Knakk begge skiene i landingen

Slik beskriver han hoppet og fallet:

– Jeg slipper bommen, setter meg ned i stilling, og kjenner at hastigheten bare øker. Jeg føler jeg sitter i god balanse, ser hoppkanten, begynner å beregne tidspunktet og tråkker til. På hoppkanten "gunner" jeg til på kanten, ut i lufta og kommer over kulen. Folk sa  jeg kom til å gå høyt her, og i lufta tenker jeg "jammen har de rett". Så kommer jeg ut på kulspissen, og fortsetter å stige og stige. Jeg har en enorm høyde hele veien nedover. I landingsøyeblikket tipper jeg holder 110-120 kilometer. Når jeg i tilllegg må slippe meg ned fra to-tre meters høyde, så har jeg ikke en sjans til stå imot trykket i låra.

I det han treffer bakken, knekker begge skiene. Skatvedt faller, lander på magen og sklier bortover med ansiktet ned i snøen.

– Jeg reiste meg opp og var ved fullt bevissthet etter på. Det var en opplevelse å hoppe 142 meter, forteller han.

Men fallet resulterte i at han slo hendene og underarmen. Ansiktet fikk også juling med terrasseleppe, skrubbsår og neseblod.

En i det norske teamet er sykepleier, så Ole Andreas Skatvedt ble grundig sjekket. Heldigvis ingenting brukket.

LES OGSÅ: Etter 50 år i turnsporten har endelig Per (78) fått en etterfølger som leder

Reiser hjem med medaljer

Veteran-VM i Slovenia ble likevel et bra mesterskap. Trøgstingen reiser nå hjem med to sølvmedaljer og en bronsemedalje.

– Det har egentlig gått veldig bra. Jeg har vært med og kjempet om medaljer i alle de tre øvelsene jeg har vært med i og da er jeg kjempefornøyd. Klart alle har jo lyst til å vinne, for det er kjempgøy å stå på toppen. Men at folk er bedre enn meg, det får man ikke gjort så veldig mye med her og nå, så lenge jeg klarer å gjøre mitt beste, sier hardhausen på telefonen fra Slovenia.

Den første konkurransen var onsdag hvor han da hoppet i K54, og det var her han fikk den første sølvmedaljen. Fredag ble det bronse i K94, mens på lørdag sølvmedalje i K74.

Den norske gjengen kom til Slovenia sist søndag. Så var det trening mandag, tirsdag og torsdag. Onsdag, fredag og lørdag var det konkurranse. Trøgstingen var ikke det eneste fra Indre Østfold.

Askimingen Arnstein Vatle, som hopper for Trøgstad Skiklubb, og Kurt Kristiansen fra Spydeberg var også med. Vatle hoppet i K30, mens Kristiansen i K94. Begge fikk bronse.