Gå til sidens hovedinnhold

Herjet på bølgene i Brasil

Artikkelen er over 7 år gammel

Oda Johanne Stokstad Brødholt slo i helgen noen av verdens beste windsurfere i Jericoacoara i Brasil.

Verdenscupen er over, men flere av de beste har tatt turen til surfeparadiset Jericoacoara i nordøst i Brasil. Deriblant Oda Johanne Stokstad Brødholt. Denne helgen har det blitt arrangert Circuito Jeri de Windsurf. Vanligvis konkurrerer Tomter-jenta i freestyle i verdenscupen.

Annen disiplin

Denne gangen i disiplinen wave, hvor man får poeng for å ri to bølger og ta ett hopp. I helgens konkurranse kjempet hun med 11 andre jenter, deriblant jenta som ble nummer to i verdenscupen, Arrianne Aukes fra Nederland.

– Fredag vant jeg single eliminasjon, og lørdag forsvarte jeg førsteplassen i den doble eliminasjonen. Jeg slo Arianne Aukes i finalen. Det var veldig jevnt i finalen, men jeg vant heldigvis. Sykt fett, forteller en fornøyd Tomter-jente, som fastslår at dette er den beste prestasjonen hun har gjort på surfebrettet.

Lite premiepenger

For seieren vanket det klær og rundt 1.000 norske kroner. Ikke all verdens for en som ønsker å leve av idretten.

– Nei, det var det ikke. Men for meg denne gangen var det viktigst å vinne, sier 24-åringen. Circuito Jeri de Windsurf arrangeres også to ganger til før jul. En gang i november og en gang i desember. – Jeg er litt usikker på om jeg får med meg den siste konkurransen i desember. Jeg reiser dessverre hjem 18. desember. Tror nesten jeg må flytte hit en dag, sier hun med et smil, som elsker dette surfeparadiset i Brasil.

Kommentarer til denne saken