I går kveld ble Christoffer Bergsholm (17) fra Askim inspirert av en fotballvideo til å lage sin egen imponerende triksefilm.

Zorro-teknikk

– Jeg så en video på YouTube av en som trikset med fotball, og tenkte at jeg måtte prøve å lage noe lignende bare med innebandykølle, sier han.

Det førte til at han stilte seg opp foran garasjen hjemme i Askim med et kamera og slo seg løs.

– Det kalles Zorro-teknikk det jeg gjør når jeg har ballen liggende på køllebladet uten at den faller av når jeg beveger meg, sier 17-åringen.

Lov i kamp

– Er dette lov i en innebandykamp?

Så lenge køllebladet er under knehøyde er det lov, sier han.

Bergsholm spilte innebandy for Askim innebandyklubb i 4-5 år, inntil laget ble lagt ned for litt over et år siden. I dag er han trener for et av barnelagene i klubben.

– Jeg har vurdert å begynne på et annet lag for å få spille, men det er mye reising, og det er ikke så lett å komme seg fram og tilbake, sier han.

Han kan fortelle at han har fått litt oppmerksomhet når han holder på med triksingen, og det er mange av barna han trener som har spurt om han kan lære dem teknikken.

– I begynnelsen er det vanskelig å forstå hvordan man får ballen til å ligge stille på køllebladet. Når man omsider skjønner det, handler det kun om trening, sier Bergsholm som har brukt mange timer på å mestre teknikken.

Juks?

– Er det noen tror det er juks?

Ja, jeg har blitt spurt om det. Derfor er det viktig å kaste ballen opp i lufta i blandt så folk ser at den ikke sitter fast, sier askimingen.

– Har du noen tips til dem som vil prøve seg på det samme?

– Du må øve mye, se videoer av andre som gjør det, og ikke gi opp, avslutter Bergsholm.