Her har Albion (16) sikret seg sitt aller første NM-gull i boksing

STOLT: En sliten, men stolt Albion Rexhaj viser fram gullmedaljen han sikret seg på hjemmebane.

STOLT: En sliten, men stolt Albion Rexhaj viser fram gullmedaljen han sikret seg på hjemmebane. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

... men han var bare en av tre Askim-boksere som gikk helt til topps i mesterskapet.

DEL

Men der stoppet også likheten mellom de tre – som er på vidt forskjellige stadier i boksekarrierene sine. Albion står på terskelen til noe som kan bli en stor karriere, Oscar er kommet et godt stykke på sin, mens Elisabeth avsluttet karrieren med sitt NM-gull.

Første gang

16 år gamle Albion Rexhaj fra Askim tok sitt første norgesmesterskap, etter å ha blitt uoffisiell diplommester tidligere.

– Albion har hatt en eventyrlig utvikling som ordinær ungdomsbokser og tok i helgens NM sin 10. og 11. strake seier, forteller trener Øivind Grønlund i Askim Bokseklubb.

– NM-gullet sikret han seg ved først å vinne den moralske finalen mot Emil Kaasa fra arrangørklubben Tønsberg. Der bokset han klokt, fikk til det tekniske og tok en overbevisende seier, selv om kampen hadde høy intensitet og var jevn. I selve finalen mot Thord E. Johnson fra Vestmark, var Albion overlegen og dommeren stoppet kampen i hans favør på grunn av utklassing, sier Grønlund.

Treneren tror snart Rexhaj er klar for større oppgaver – som landslag og internasjonalt.

– Albion selv var veldig fornøyd over både seieren og boksingen han presterte. Det var utrolig gøy at han lyktes å ta NM-gullet for han har virkelig jobbet målbevisst og hardt for å nå målet, understreker Øivind Grønlund.

Andre gang

For juniorlandslagsbokser Oskar Heggen Furulund var opplevelsen av NM-gull litt annerledes.

– Etter flere diplommesterskap, tok jeg gull i junior-NM for to år siden, men måtte nøye meg med sølvmedalje i fjor. Derfor var jeg veldig revansjsugen, selv om jeg har gått opp en vektklasse og derfor møtte nye motstandere. Det siste er for øvrig noe av det artigste for meg ettersom jeg da ikke vet noe om motstanderen, sier den askimingen, som bokser for Ski Bokseklubb.

Oscar, som fyller 17 år i går, var overlegen mot sine gode motstandere i helgens kamper. I semifinalen vant han på teknisk knockout i andre runde, fordi dommeren mente han var for overlegen. I finalen mot Jens Nossum fra Ulfan vant han med alle dommerstemmene.

– Semifinalemotstanderen var bra, men rutinen min gjorde at jeg hadde full kontroll. Finalemotstanderen var tøffere og sterkere. Der måtte jeg virkelig bruke teknikken min for å vinne. Men jeg følte jeg hadde god kontroll hele veien, sier en fornøyd norgesmester. Neste oppgave for Oscar Heggen Furulund blir antakelig deltakelse i et internasjonalt stevne rett etter nyttår.

Tredje gang

Elisabeth Klima Olsen (18) har diverse diplom- og junior-norgesmesterskap bak seg. Nå har hun tenkt å legge opp.

– Men før det, har hun levert en solid treningsinnsats i høst i håp om å ta et siste NM-gull. Det klarte hun ikke minst takket være sin store rutine. Elisabeth tok en overbevisende seier, forteller Øivind Grønlund, som gleder seg over at Elisabeth nå satser på å ta trenerutdanning i boksing og deretter skal inn i trenerteamet i Askim Bokseklubb.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags