SPYDEBERG: Det meste er i boks for at Henning Solberg får kjøre et nytt VM-løp i rally. Rallykjøringen er trappet kraftig ned de siste årene, hvor han stort sett har vært å finne kun i Rally Sweden og enkelte NM-runder i rally.

I år ser det lyst ut med tanke på at han får kjøre Rally Tyrkia i midten av september, selv om det viktigste verktøyet mangler: Bilen. Men der får han god hjelp om dagen.

– Ilka har savnet å lese for meg, så hun «pusher» på med å ordne team og bil. Det jobbes med, selv om ting med bilen ikke er klart enda, sier Henning Solberg til Parc Fermé.

Han står påmeldt med en Ford Fiesta R5 utenfor WRC 2-mesterskapet med startnummer 81, ifølge startlistene. VM-runden i Tyrkia, som gjør comeback siden 2010, var også der Henning Solberg tok sin førte pallplass. Det skjedde i 2006 i en Peugeot 307 WRC. Og nå er 45-åringen optimist med tanke på å stå på startstreken igjen.

– Det er viktig å få meldt seg på for å være helt sikker, og det meste er i orden så denne gangen har jeg troen. Dekk, bensin og startavgift er klart, så jobber Ilka på nå med team hun snakker med, sier storebror Solberg.