Stor dugnadsinnsats og pengegave har gitt lysløypa et løft

NYTT LYS I LØYPA:  Banksjef Morten Christoffersen (t.v. foran) og Eidsberg Sparebank har bidratt med 400.000 kroner til nytt lys i lysløypa i Hærland. Skileder Tore-Ingar Engen (med sjekk) er strålende fornøyd.

NYTT LYS I LØYPA: Banksjef Morten Christoffersen (t.v. foran) og Eidsberg Sparebank har bidratt med 400.000 kroner til nytt lys i lysløypa i Hærland. Skileder Tore-Ingar Engen (med sjekk) er strålende fornøyd. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Spreke ildsjeler, spillemidler og en snill sparebank gjør at det nå er enda triveligere i lysløypa i Hærland.

DEL

EIDSBERG: Lysløypa i Hærland er mer enn 40 år gammel og trengte oppgradering. I hele høst har en sprek dugnadsgjeng jobbet for å bytte ut alle lysstolpene og sette opp nye lysarmaturer i den 2,2 kilometer lange sløyfa. Tirsdag var det offisiell åpning og felles julemiddag på Myråsstua for dem som har bidratt.

LES OGSÅ: Pappa ble vraket fra Tour de Ski – men nå får datteren sjansen

– En fantastisk innsats

– Oppgraderingen hadde ikke latt seg gjennomføre uten dugnad. Heldigvis har vi mange spreke pensjonister og andre ildsjeler som har stilt opp. De har lagt ned en fantastisk innsats for å få dette på plass. Mange av dem var også med å sette opp løypa for 40 år siden og har i tillegg vært med å pusse opp Bøndenes hus, skryter leder av skigruppa, Tore-Ingar Engen.

(Saken fortsetter under bildet)

Brødrene Niclas og Jonas Gundersen er fornøyde med den nye lysløypa i Hærland

Brødrene Niclas og Jonas Gundersen er fornøyde med den nye lysløypa i Hærland Foto:

Han passer også på å takke både banken og grunneier.

– Vi fikk en gave fra Eidsberg Sparebank på 400.000 kroner til oppgradering av lysløypa. Uten en slik støtte hadde det blitt vanskelig å gjennomføre slike prosjekter. Banken er en viktig bidragsyter for at vi kan ha slike anlegg på bygdene. I tillegg fortjener grunneier Evy Haneborg en stor takk for at vi har fått en ny avtale, sier Engen.

LES OGSÅ: Jubler over kommunalt samarbeid – nå blir det trolig både rackethall og skøytehall

Benyttes av mange

Ifølge skilederen er det mange som har glede av lysløypa i Hærland.

– Myrås er utgangspunkt for mange oppmerkede turstier i området som ikke bare benyttes av lokalbefolkningen, men av folk fra hele Indre Østfold. Skolen, barnehagen, 4H, Turistforeningen og fotballgruppa er andre brukere. I tilknytning til stadionområdet er det akebakke og en tilrettelagt grillplass. På eiendommen ligger også Myråsstua som både blir brukt til kiosk og varmestue. Selve lysløypa er vel også en av de mest familievennlige løypene i Østfold, med en trasé som er hyggelig for barna med grillplass halvveis ut i løypa, forklarer Engen.

(Saken fortsetter under bildet)

GOD TONE: Leder i skigruppa Tore-Ingar Engen og grunneier Evy Haneborg i hyggelig samtale på åpningen.

GOD TONE: Leder i skigruppa Tore-Ingar Engen og grunneier Evy Haneborg i hyggelig samtale på åpningen. Foto:

Han forteller at planen videre er å få nytt lys i tilleggssløyfen på 1,7 kilometer.

– Dugnadsgjengen har til nå demontert stolper og armatur der. Oppgradering av denne delen vil starte for alvor straks vi har økonomien på plass, sier Engen.

Dugnadsgjengen består av: Ole-J. Engen, Tor Gundersen, Jon Bruserud, Lasse strand, Kjell Ulfsby, Bjørn Harald Hegeland, Ragnar Hoveland, Øyvind Nøklestad, Torlef Dal, Aksel Høylund, Odd Dybvik, Tore-Ingar Engen, Ingar Gundersen, Jonas Gundersen, Tore Sandtorp.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags