Carina Vrangens lag legges ned: – Dette er bare trist

UVISS FRAMTID: Carina Vrangen fra Slitu er usikker på hva hun gjør med håndballen etter årets sesongen etter at Halden HK har valgt å legge ned elitelaget sitt for damer.

UVISS FRAMTID: Carina Vrangen fra Slitu er usikker på hva hun gjør med håndballen etter årets sesongen etter at Halden HK har valgt å legge ned elitelaget sitt for damer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

HALDEN: Ifølge Halden Arbeiderblad har Halden Håndballklubb (HHK) vært hardt presset økonomisk over lang tid. I desember ble det kjent at klubben trengte mellom 1 og 1,5 millioner kroner innen nyttår for å kunne drifte elitelaget videre på kort sikt. Det kom inn rundt 700.000 kroner. I tillegg etterga Halden kommune også halleie.

Legger ned satsingen

Onsdag kveld endte det hele med at klubben sendte ut denne pressemeldingen: «Styret i HHK har sett det som nødvendig å informere spillere og støtteapparat om at klubben ikke har kommet helt i mål med den økonomiske snuoperasjonen. Det har blitt jobbet svært hardt med både interne og eksterne krefter for å sørge for at hver sten er snudd i denne prosessen. Slik det ser ut nå vil det ikke være grunnlag for en ny sesong i Grundigligaen, selv om laget skulle være sportslig kvalifisert».

– Jeg har jo visst at klubben har vært i økonomisk trøbbel. Men etter jul har det vært stille, selv om spillergruppa har etterspurt informasjon om status. At det skulle ende sånn, var likevel overraskende. Jeg var ikke klar over at det var så ille. Så dette var en trist nyhet, sier Slitu-jenta Carina Vrangen.

– Blir litt rart

Den snart 25 år gamle strekspilleren innrømmer at det blir rart å fullføre sesongen når laget skal legges ned.

– Det blir jo litt spesielt. Men vi spiller for å vinne uansett. Det er jo morsommere enn å tape. Så vi skal gjøre vårt beste vi. Noe mer enn det får vi ikke gjort. Så får vi håpe vi får fullføre sesongen, at ikke laget blir trukket før sesongen er over, sier Vrangen, som har en 2-årskontrakt med Halden. Hva hun gjør videre, vet hun foreløpig ikke.

Les også: Vurderte å gi seg – nå skal hun spille i eliteserien

– Jeg fikk beskjeden onsdag kveld om dette, så jeg har ikke rukket å tenke på hva jeg skal gjøre framover med håndballen. Nå i det siste har det vært veldig moro. Jeg har fått mye spilletid og det har gått ganske bra også. Samtidig har det vært krevende å ha fulltidsjobb ved siden av håndballen. Så vi får se, sier Vrangen, som bor i Fredrikstad hvor hun jobber som ergoterapeut.

Les også: I fjor spilte Slitu-jenta på et 2. divisjonslag i oppløsning - nå har hun kjempet seg til spill i eliten

Halden HK ligger for øvrig nest sist i eliteserien med seks poeng på 14 kamper. Det gjenstår åtte kamper før sesongen er over. Neste kamp er borte mot Stabæk søndag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags