OSLO: Både Rikke og Mari spilte sentrale roller på Oslo/Akershus/Østfolds lag i nevnte bylagsturnering for 15-årslag i Stavanger, som endte med andreplass for laget med våre lokale håndballtalenter etter mye bra spill gjennom turneringen. HK Eidsbergs Rikke Midtfjeld ble valgt inn på turneringens All Star Team, mens Skiptvet-spilleren Mari Nilsen Solberg markerte seg grundig med mange scoringer.

Nå er de to begge tatt ut til landslagssamling for jenter født 2002/2003 i Skien 19.–25. mars. Samlingen blir ledet av velkjente Tonje Larsen og Tore Johannessen som trenere. Begge var også med på den første samlingen for 50 jenter. Nå er antallet redusert til 24.

LES OGSÅ: Mads fra Askim setter ballen i mål fra død vinkel – klarer du det samme?

Har høye ambisjoner

Rikke Midtfjeld – som fyller 16 år i mai – gleder seg over at hun kom med videre i håndballforbundets satsing på morgendagens stjerne. Hun har høye ambisjoner som håndballspiller.

– Målet mitt er tindrende klart. Jeg skal på damelandslaget på sikt. All min tid blir tilrettelagt for at jeg skal få mest mulig tid til å satse på håndball, sier Rikke Midtfjeld i en kommentar.

LES OGSÅ: Etter 50 år i turnsporten har endelig Per (78) fått en etterfølger som leder

Gleder seg

Skiptvet-jenta Mari Nilsen Solberg har vel sin største styrke som avslutter. Skuddarmen hennes har bragt mange målvakter til fortvilelse og det har blitt mange scoringer på 16- åringen.

– Det er kjempestas å bli tatt ut på landslagssamling og jeg gleder meg veldig, sier Mari i en kommentar.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Satser du mye på håndball?

– For å være ærlig så har jeg ikke tenkt så mye på det foreløpig. Til nå har jeg mest spilt fordi jeg synes det er gøy. Men jeg må kanskje snart bestemme meg for om jeg skal satse skikkelig. Uansett ønsker jeg selvfølgelig å prøve og komme meg med videre når jeg først har kommet så langt, svarer håndballtalentet fra Skiptvet.

LES OGSÅ: Lokal bedrift går inn med 250.000 kroner i den nye rackethallen

Begge er venstrehendte

Det litt spesielle er at begge jentene er venstrehendte og spiller høyre back på sine respektive lokale klubblag. Men på bylag og landslag brukes Rikke som kantspiller, mens Mari er back.

– Rikke brukes på kant fordi hun er kjapp og fintesterk. Hun trives godt som høyrekantspiller, forteller HK Eidsbergs oppmann, Nina Midtfjeld, som samtidig er mammaen hennes.