Magnus (30) leverte til gull – måtte nøye seg med sølv

HERNING, DANMARK 20190117.
Magnus Jøndal (midten) og de norske håndballgutta fikk hard motstand under kampen mot Danmark under Håndball-VM 2019 i Danmark og Tyskland i Herning, Danmark torsdag kveld. T.v. Mikkel Hansen og en av dommerne i kampen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

HERNING, DANMARK 20190117. Magnus Jøndal (midten) og de norske håndballgutta fikk hard motstand under kampen mot Danmark under Håndball-VM 2019 i Danmark og Tyskland i Herning, Danmark torsdag kveld. T.v. Mikkel Hansen og en av dommerne i kampen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Igjen leverte Magnus Jøndal (30) en mesterlig kamp i VM. Men det hjalp ikke Norge til gull. Danmark. Norge tapte hele 31-22.

DEL

HERNING: For andre VM på rad var Norge i finalen. Med sølv i 2017, håpet Norge på tidenes første VM-gull. Men slik ble det ikke i Boxen i Herning i Danmark. Vertsnasjonen lekte med Norge og stoppet ikke før det sto 31-22 på måltavla – til ellevill jubel fra de 15.000 tilskuerne.

LES OGSÅ: I ettermiddag kan du se Magnus Jøndal kjempe for VM-gull

– Det er tungt å tape håndballkamper, men vi så slitne ut i dag og fikk trøbbel tidlig. Vi klarte dessverre aldri å hente oss inn igjen, sukker landslagssjef Christian Berge til TV3.

For Tomters og Hobøls store sønn, Magnus Jøndal, var det naturlig nok et surt nederlag. Men for en finale – og et mesterskap – 30-åringen har levert. I finalen var han ett av få lyspunkt i det norske laget. Han scoret på ni mål på elleve forsøk og spilte også godt i forsvar.

– Magnus Jøndal er eneste norske spiller som leverer topp klasse i dag, sier TV3-ekspert Joachim Boldsen.

LES OGSÅ: – Hadde Jøndal hatt voks i håret, hadde han vært en verdensstjerne

Og ser man mesterskapet under ett, så var han Norges mest stabile og viktigste spiller. I hele tre kamper ble han kåret til «man of the match» og ble Norges toppscorer. Ikke bare i finalen med sine ni mål, men i hele mesterskapet med totalt 60 mål. Kun Danmarks stjernespiller Mikkel Hansen scoret mer i mesterskapet med sine 72. Men på uttellingsprosenten var det ingen spillere i nærheten av Magnus Jøndal i VM. 88 prosent av forsøkene hans resulterte i mål. Rett og slett imponerende av Norges venstrekant.

LES OGSÅ: VM-kongen Magnus Jøndal om privatfly, familieidyll og supersuksess

Stjernelag

Sander Sagosen, Magnus Jøndal og Bjarte Myrhol er Norges innslag på stjernelaget i håndball-VM. Det ble klart etter Danmarks storseier i finalen.

I VM for to år siden var Sagosen, Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen med på ekspertenes mesterlag etter mesterskapet i Frankrike.

Dette er årets stjernelag:

Venstre kantspiller: Magnus Jøndal, Norge

Venstre bakspiller: Sander Sagosen, Norge

Midtre bakspiller: Rasmus Lauge, Danmark

Høyre bakspiller: Fabian Wiede, Tyskland

Høyre kantspiller: Ferran Sole, Spania

Mest verdifulle spiller: Mikkel Hansen, Danmark

Beste strekspiller: Bjarte Myrhol, Norge

Beste målvakt: Niklas Landin, Danmark.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags