Landslagstrener: – Magnus er en internasjonal klassespiller

STORSPILTE: I helgens Golden League-turnering i Bærum storspilte Tomter-gutten Magnus Jøndal. 27-åringen scoret totalt 16 mål på tre kamper og ble kåret til Norges beste spiller i én av dem.BEGGE Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

STORSPILTE: I helgens Golden League-turnering i Bærum storspilte Tomter-gutten Magnus Jøndal. 27-åringen scoret totalt 16 mål på tre kamper og ble kåret til Norges beste spiller i én av dem.BEGGE Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Christian Berge er forundret over at Magnus Jøndal fortsatt spiller i Norge.

DEL

BÆRUM: Denne helgen har Norges håndballherrer spilt Golden League i Nadderudhallen i Bærum. Motstandere har vært Island, Danmark og Frankrike. Det endte med to tap, 26–27 for Island og 28–33 for Danmark, mens det ble seier mot Frankrike 32–29.

Hoblingen Magnus Jøndal fikk mye spilletid og leverte tre meget sterke kamper. I den første kampen ble han sågar kåret til Norges beste. Da hadde han seks mål på ni forsøk. I de to andre hadde han fem mål på seks forsøk. Totalt 16 mål ble det i turneringen på 27-åringen.

– En bunnsolid spiller

Landslagssjef Christian Berge er imponert.

– Magnus var veldig god i turneringen. Dyktig i avslutningene og bunnsolid bakover, skryter Berge, som brukte turneringen som oppkjøring mot EM i Polen i januar.

– Er Jøndal nå bankers i EM-troppen?

– Man skal aldri si at noen er bankers, men det skal bli vanskelig å komme utenom Magnus. Han leverer alltid, sier landslagssjefen.

Til daglig spiller Magnus Jøndal for serieleder ØIF Arendal, hvor han ved siden av håndballen jobber 50 prosent som kroppsøvingslærer ved en videregående skole. Landslagssjef Berge er litt forundret over akkurat det.

– Det er vanskelig for meg å si om norsk topphåndball er riktig utviklingsarena for Magnus. Men jeg må si jeg er litt forundret over at ikke utenlandske klubber er på ham. Han er en internasjonal toppspiller og kan spille i hvilken som helst liga i Europa og gjøre det bra. Han er så stabil, mener Berge.

Jøndal ønsker seg ut

Det er heller ingen tvil om at Jøndal også vil utenlands.

– Jeg trives veldig godt i ØIF Arendal, men det er klart jeg vil prøve meg i en klubb utenfor Norge også en dag. Jeg begynner jo å bli gammel, så det er kanskje på tide nå. Men jeg har ikke hørt så mye fra klubber. Det er jo litt tidlig i sesongen, så vi får se etter hvert om det dukker opp noe, sier 27-åringen, som har en ett-årskontrakt med ØIF Arendal å forholde seg til.

Tur utenlands blir det nok uansett i januar når EM går i Polen.

– Jeg føler jeg har tillit på landslaget, og jeg spilte meg vel ikke akkurat ut i helgen. Så jeg håper og tror jeg er med der, sier Magnus Jøndal til Smaalenenes Avis.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags